• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2022. gada 11. augusta saistošie noteikumi Nr. 59 "Par kārtību, kādā tiek organizēts pašvaldības transports vai tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Augšdaugavas novada pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2022., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2022/174.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 20

Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Dobeles novadā

Vēl šajā numurā

08.09.2022., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 59

Pieņemts: 11.08.2022.

OP numurs: 2022/174.24

2022/174.24
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 59

Daugavpilī 2022. gada 11. augustā (prot. Nr. 39, 18. &)

Par kārtību, kādā tiek organizēts pašvaldības transports vai tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Augšdaugavas novada pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu, trešo daļu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 14. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Augšdaugavas novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) nodrošina Pašvaldības transportu vai sedz transporta izdevumus obligātās pirmsskolas, pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem (turpmāk – izglītojamie) Augšdaugavas novada izglītības iestādēs (turpmāk – izglītības iestāde).

2. Braukšanas izdevumi izglītojamajiem tiek segti, ņemot vērā Ministru kabineta noteikto mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku.

3. Noteikumi attiecas uz pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamajiem obligātajā izglītības vecumā par visu kalendāra gadu, izņemot periodu, kad pirmsskolas izglītības iestāde vai iestāde, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, ir slēgta.

4. Izglītojamo līdz septiņu gadu vecumam transportlīdzeklī pavada vecāki vai tā likumiskais pārstāvis (turpmāk – likumiskais pārstāvis), vai vecāku pilnvarota persona, ne jaunāka par 13 gadiem.

5. Pašvaldības transportu ir atļauts izmantot arī pavadošajām personām, kas veic izglītojamā līdz septiņiem gadiem vai ar invaliditāti pavadīšanu uz izglītības iestādi uz mācību laika sākumu un no tās pēc mācību laika beigām.

6. Profesionālās vidējās izglītības iestādes un pirmsskolas izglītības iestādes izglītojamajiem ir tiesības izmantot Pašvaldības transportu maršrutā, kas nodrošina obligātās pirmsskolas, pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamo pārvadājumus.

7. Pašvaldība nesedz izglītojamajam braukšanas izdevumus, ja Pašvaldības teritorijā deklarētais izglītojamais apmeklē citā pašvaldībā esošu izglītības iestādi.

8. Ja Pašvaldības izglītības iestādi apmeklē izglītojamais, kura deklarētā dzīvesvieta ir ārpus Augšdaugavas novada administratīvās teritorijas, Pašvaldība sedz transporta izdevumus 12.–17. punktā noteiktajā kārtībā.

9. Pašvaldības transports netiek organizēts vai privātā transporta lietošanas izdevumi netiek kompensēti, ja attālums no dzīvesvietas līdz iekāpšanai transporta līdzeklī vai izglītības iestādei ir mazāks par:

9.1. 5 gadīgajiem – 6 gadīgajiem, 1–4. klases izglītojamajiem 1 km;

9.2. 5.–12. klases izglītojamajiem 2 km.

10. Pašvaldība organizē izglītojamo pārvadājumus:

10.1. lai Pašvaldības organizētie maršruti vienā laikā nepārklājas ar citu Pašvaldības organizēto maršrutu;

10.2. pārvadājumu organizēšana pašpārvadājumu veidā ir izdevīgāka par sabiedriskā transporta pārvadājumiem;

10.3. ja līdz izglītības iestādei nav iespējams nokļūt ar sabiedrisko transportu vai sabiedriskā transporta kursēšanas laiks nav pielāgots izglītības norises laikam;

10.4. ievērojot 9. punktā noteikto pieļaujamo attālumu.

11. Pašvaldība sedz braukšanas izdevumus, kas radušies izmantojot sabiedrisko transportu reģionālajā vietējās nozīmes maršrutā un saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz Pašvaldības izglītības iestādei un atpakaļ, 100 % apmērā obligātās pirmsskolas izglītības un 1.–12. klases izglītojamiem.

12. Pašvaldība nesedz sabiedriskā transporta izdevumus:

12.1. par laika posmu, kad noteikts izglītojamo brīvlaiks, izņemot, ja tā laikā ar izglītības iestādes direktora rīkojumu noteiktas nodarbības, konsultācijas vai valsts pārbaudes darbi;

12.2. ja savlaicīgi, līdz nākamā mēneša 10. datumam, netiek iesniegtas biļetes, kas apliecina braukšanu atbilstošos datumos;

12.3. ja attiecīgajā maršrutā un laikā pārvadājums tiek nodrošināts ar Pašvaldības transportu.

13. Izdevumu kompensēšana par braucieniem sabiedriskajā transportā reģionālajā vietējās nozīmes maršrutā izglītojamajiem tiek veikta par dienām, kad apmeklēta izglītības iestāde:

13.1. pamatojoties uz iegādātajām un kompensēšanai iesniegtajām braukšanas biļetēm;

13.2. ja izglītojamā likumiskais pārstāvis, ne vēlāk kā līdz nākamā mēneša 10. datumam iesniedz attiecīgās izglītības iestādes vadītājam iesniegumu un braukšanas biļetes par izmantoto sabiedrisko transportu. Minēto biļešu iesniegšana var tikt veikta arī biežāk kā 1 reizi mēnesī, sadalot atmaksas periodu pa laika posmiem.

14. Biļetēm nedrīkst būt bojātām (saburzītām, sasmērētām). Kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta.

15. Izglītības iestāde salīdzina iesniegtās sabiedriskā transporta biļetes ar izglītojamā faktisko izglītības iestādes apmeklējumu, veic atzīmi par apmaksājamajām biļetēm un līdz mēneša 15. datumam iesniedz rīkojumu par izmaksu Augšdaugavas novada pašvaldības centrālās administrācijas Finanšu pārvaldei.

16. Augšdaugavas novada pašvaldības centrālās administrācija līdz mēneša 20. datumam veic izdevumu apmaksu saskaņā ar iesniegumā norādīto.

17. Pašvaldība kompensē (turpmāk – kompensācija) izglītojamā likumiskajam pārstāvim izdevumus par privātā transportlīdzekļa (iesniegums pielikumā) lietošanu šādos gadījumos:

17.1. ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas Pašvaldības teritorijā līdz tuvākajai sabiedriskā transporta vai Pašvaldības transporta pieturvietai ir lielāks par 9. punktā noteikto, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā sabiedriskā transporta vai Pašvaldības transporta pieturvietā un atpakaļ ar privāto transportlīdzekli;

17.2. ja sabiedriskais transports vai Pašvaldības transports nekursē atbilstošajā laikā, lai izglītojamais nokļūtu no dzīvesvietas Pašvaldības teritorijā izglītības iestādē un atpakaļ un izglītojamā dzīvesvieta atrodas tālāk kā 9. punktā noteiktajā attālumā no tuvākās izglītības iestādes, kas īsteno izglītojamajam atbilstošu izglītības programmu.

18. Kompensācija tiek veikta par dienām, kad apmeklēta izglītības iestāde un attālumu, kas noapaļots uz augšu līdz precizitātei 0,5, nosakot kompensācijas apmēru 0,16 euro par 1 km.

19. Izglītojamajiem līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kuri nevar izmantot sabiedrisko transportu nokļūšanai līdz izglītības iestādei un atpakaļ, vai sabiedriskais transports nav pieejams, izglītojamā likumiskajam pārstāvim kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai līdz tuvākajai atbilstošajai izglītības iestādei un atpakaļ 17. punktā noteiktajā kārtībā, neņemot vērā 9. punktu.

20. Kompensācija tiek nodrošināta šādā kārtībā:

20.1. izglītojamā likumiskais pārstāvis iesniedz izglītības iestādē iesniegumu par nepieciešamību kompensēt braukšanas izdevumus un slēdz līgumu ar pilsētas/pagasta pārvaldi par braukšanas izdevumu kompensāciju;

20.2. braukšanas izdevumu kompensāciju aprēķina, ņemot dienu skaitu, kad apmeklēta izglītības iestāde, attālumu (km) no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei, nosakot kompensācijas apmēru 0,16 euro par 1 km un 10 darba dienu laikā pārskaita uz līgumā norādīto kontu.

21. Noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 11. augusta saistošajiem noteikumiem
Nr. 59 (prot. Nr. 39, 18. &)

(izglītības iestādes nosaukums)
(izglītojamā likumiskā pārstāvja Vārds Uzvārds, personas kods)
(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
privātā transportlīdzekļa izmantošanas izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par izglītojamā
(Vārds Uzvārds, personas kods)
braucieniem no  
  (adrese)
uz  
  (adrese)

pēc noteiktā aprēķina.

Braukšanas attālums no izglītojamā faktiskās dzīvesvietas Augšdaugavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā līdz izglītības iestādei

  ir __________km
(izglītības iestādes nosaukums)  

vai ________ km līdz tuvākai sabiedriskā transporta autobusa pieturai.

Transporta kompensācijas saņēmējs:  
  (Vārds Uzvārds)
Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu
(Vārds Uzvārds)
(bankas konta Nr.)

Esmu iepazinies/-usies ar Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 11. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 59 "Par kārtību, kādā tiek organizēts pašvaldības transports vai tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Augšdaugavas novada pašvaldībā" un informēts/-a, ka novada pašvaldība kompensē privātā transporta izmaksas, kas atbilst iesnieguma veidlapā norādītajam un ir iesniegtas noteiktajā kārtībā.

(datums) (paraksts un atšifrējums)
Apliecinu, ka       mēnesī
  (izglītojamā Vārds Uzvārds)      
  apmeklēja   dienas,
(izglītības iestādes nosaukums)      
Izglītības iestādes vadītājs  
  (paraksts un atšifrējums)
(datums)

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības 2022. gada 11. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 59 "Par kārtību, kādā tiek organizēts pašvaldības transports vai tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Augšdaugavas novada pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu, pašvaldība ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par citiem likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem jautājumiem, kā arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Augšdaugavas novada pašvaldība nodrošina pašvaldības transportu vai sedz transporta izdevumus obligātās pirmsskolas, pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem Augšdaugavas novada izglītības iestādēs.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi neatstās būtisku ietekmi uz ikgadējo pašvaldības budžetu. Noteikumu realizēšanai tiek plānoti naudas līdzekļi pašvaldības attiecīgā gada budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi administratīvās procedūras neietekmē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots www.augsdaugavasnovads.lv sadaļā Augšdaugavas novada dome/Publiskie dokumenti/Saistošo noteikumu projekti.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!