• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Balvu novada domes 2021. gada 23. decembra saistošie noteikumi Nr. 19/2021 "Par Balvu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2022., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/op/2022/14.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas novada domes lēmums Nr. 14

Par detālplānojuma "Akmentiņi", Ozolniekos, Ozolnieku pagastā, Jelgavas novadā, apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

20.01.2022., Nr. 14

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Balvu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19/2021

Pieņemts: 23.12.2021.

OP numurs: 2022/14.34

2022/14.34
RĪKI

Balvu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Balvu novada domes saistošie noteikumi Nr. 19/2021

Balvos 2021. gada 23. decembrī

Par Balvu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai

APSTIPRINĀTI
ar Balvu novada domes 2021. gada 23. decembra
lēmumu (sēdes prot. Nr. 18, 54. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 4., 5. punktu un piekto daļu

I. Noteikumos lietotie termini

1. Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja – māja, kurā saskaņā ar mājas inventarizācijas plānu ir vairāk nekā trīs dzīvokļi.

2. Pašvaldības līdzfinansējums – Balvu novada pašvaldības finansējums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai vai mājai piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai Balvu novada pašvaldības teritorijā.

3. Pretendents – dzīvokļu īpašnieku sabiedrība, biedrība, fiziska vai juridiska persona, kurai dzīvokļu īpašnieki ir nodevuši dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības atbilstoši normatīvajiem aktiem.

4. Atbalstāmās izmaksas – izmaksas, kuru segšanai, saskaņā ar šiem noteikumiem, Balvu novada Dome var piešķirt līdzfinansējumu.

II. Vispārīgie jautājumi

5. Šie saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus, kādā Balvu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus, lai nodrošinātu energoresursu patēriņu samazinājumu, kā arī piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas pasākumus.

6. Pašvaldības līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai tiek piešķirts no Pašvaldības budžeta līdzekļiem.

III. Pretendentiem izvirzāmās prasības

7. Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes vai piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas līdzfinansējuma saņemšanas Pretendentiem jāatbilst šādām prasībām:

7.1. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanai un apsaimniekošanai izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība, sabiedrība vai Civillikumā noteiktajā kārtībā noslēgts savstarpējs līgums par mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, vai dzīvojamo māju apsaimnieko apsaimniekotājs, kurš darbojas pamatojoties uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta septīto daļu;

7.2. dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto maksājumu parāds par pēdējiem 12 mēnešiem nepārsniedz 15 % no kopējās aprēķinātās summas;

7.3. vismaz 51 % dzīvokļu īpašniekiem balsojot "par", ir pieņemts lēmums veikt mājas energoefektivitātes pasākumus;

7.4. vismaz 51 % dzīvokļu īpašnieku balsojot "par", ir pieņemts lēmums veikt piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas pasākumus;

7.5. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība ir lielāka par 300 kvadrātmetriem, bet tajā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25 % no dzīvojamās mājas kopējās platības;

7.6. vienai juridiskai (izņemot Pašvaldību) vai fiziskai personai pieder ne vairāk kā 20 % no mājā esošajiem dzīvokļa īpašumiem;

7.7. dzīvojamā māja, kurā plānots veikt energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, būvniecība uzsākta pirms 1993. gada (ieskaitot) un tā ir nodota ekspluatācijā līdz 2002. gadam ieskaitot;

7.8. pretendents vai tā pilnvarota persona Pašvaldībai nav sniegusi nepatiesu informāciju vai tīši maldinājusi saistībā ar plānoto energoefektivitātes vai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas pasākumu īstenošanu vai dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē pieņemto lēmumu tiesiskumu.

IV. Atbalstāmās izmaksas un līdzfinansējuma apjoms

8. Māju energoefektivitātes pasākumu atbalstāmās izmaksas ir izmaksas, kas saistītas ar projekta sagatavošanu (energoaudita izmaksas, ēkas apsekošanas izmaksas, tehniskā projekta izmaksas, iesniegšanas dokumentu sagatavošanas izmaksas) ERAF (Eiropas Reģionālās attīstības fonds) daudzdzīvokļu mājas energoefektivitātes pasākumu veikšanai ne vairāk kā 4000,00 euro.

9. Mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas atbalstāmās izmaksas ir iebraucamo ceļu, gājēju celiņu, automašīnu stāvvietu un bērnu rotaļu laukumu renovācijai vai būvniecībai 50 % no faktiskajām izmaksām, bet ne vairāk kā 8000 euro. Pašvaldība var līdzfinansēt ar finanšu līdzekļiem, ja ir ieplānots budžetā, vai ar Pašvaldībai pieejamiem otrreizējās izmantošanas materiāliem nepieciešamajā apjomā bez piegādes uz vietas.

V. Pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai iesniegšanas, reģistrācijas un izskatīšanas kārtība

10. Līdzfinansējuma saņemšanai pretendenta pilnvarotā persona iesniedz pieteikumu (1. pielikums) un reģistrācijas anketu (2. pielikums) Pašvaldībai līdz katra gada 30. aprīlim, pievienojot tam sekojošus dokumentus:

10.1. tiesiskā kārtā noslēgta dzīvojamās mājas pārvaldīšanas (apsaimniekošanas) līguma kopija (uzrādot oriģinālu);

10.2. izziņa, kurā norādīti aprēķinātie un samaksātie maksājumi par apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem;

10.3. dzīvokļu īpašniekiem, kas pārstāv ne mazāk kā 51 % no kopējā dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu skaita, kopsapulcē, vai citā Dzīvokļa īpašuma likumā dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma pieņemšanai paredzētā kārtībā un veidā, balsojot "par", ir pieņemts lēmums par mājas energoefektivitātes pasākumu īstenošanu vai teritorijas labiekārtošanu protokola kopija (uzrādot oriģinālu);

10.4. tirgus izpētes kopsavilkuma kopija, sertificēta būvinženiera apstiprināta kopējo darbu tāmes kopija un, ja normatīvie akti to pieprasa, Pašvaldības būvvaldē apstiprināta būvniecības ieceres dokumentācijas kopija.

11. Pretendentu atbilstību šo noteikumu prasībām izvērtē un mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas rakstiski paziņo pretendentam:

11.1. par iesnieguma reģistrēšanu Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas programmai, ja pieteikums un tam pievienotie dokumenti atbilst šo noteikumu prasībām;

11.2. par atteikumu reģistrēt iesniegumu Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas programmai, ja pieteikums un tam pievienotie dokumenti neatbilst šo noteikumu prasībām vai sniegtas nepatiesas ziņas.

12. Pieteikumus izvērtē ar Pašvaldības izpilddirektora rīkojumu izveidotai komisijai (turpmāk tekstā – komisija) reģistrācijas secībā. Katram pretendentam piešķiramo Pašvaldības līdzfinansējuma daļu nosaka, pamatojoties uz atbalstāmo izmaksu aprēķinu, nepārsniedzot Pašvaldības budžetā šim mērķim paredzētos līdzekļus un šajos noteikumos noteiktos līdzfinansējuma apjomus.

13. Ja atbalstīto iesniegumu kopējais līdzfinansējuma apmērs pārsniedz attiecīgajam gadam Pašvaldības budžetā paredzēto, pretendents Pašvaldības līdzfinansējumu var saņemt pirmām kārtām (atbilstoši reģistram), tiklīdz līdzekļi budžetā tiek iedalīti.

14. Pēc pozitīva lēmuma pieņemšanas tiek noslēgts līgums ar pretendentu par līdzfinansējuma saņemšanas kārtību un informācija tiek publicēta Pašvaldības mājaslapā www.balvi.lv. Līgumā norāda, kādā kārtībā tiek segtas izmaksas, ņemot vērā ikgadējā Pašvaldības budžetā noteiktos apmērus, samaksas termiņus un kārtību, kādā tiek pieņemts veiktais darbs.

15. Līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoefektivitātes paaugstināšanas projekta sagatavošanai tiek segts pēc projekta apstiprināšanas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā. Ja projekts netiek īstenots 2 (divu) gadu laikā, līdzfinansējums ir jāatmaksā atpakaļ Pašvaldības budžetā.

16. Pretendents pēc līdzfinansējuma saņemšanas, iesniegt pieteikumu jauna līdzfinansējuma saņemšanai var ne agrāk, kā pēc trīs gadiem, skaitot no dienas, kad tika iesniegts iepriekšējais līdzfinansējuma saņemšanas pieteikums.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

 

1. pielikums
Balvu novada domes
2021. gada 23. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 19/2021
"Par Balvu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjoma
un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes
pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

Dzīvojamās mājas

(adrese)
(iesniedzēja tiesiskais statuss)
(vārds, uzvārds/ nosaukums)
(personas kods/ reģistrācijas Nr.)
(iesniedzēja adrese)
(tālrunis, e-pasts)

PIETEIKUMS

Lūdzam piešķirt līdzfinansējumu dzīvojamajai mājai  
  (adrese)

energoefektivitātes pasākumu veikšanai.

piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbu veikšanai.

Iesniegtie obligātie pielikumi:
1. Reģistrācijas anketa
    lpp.
2. Pārvaldīšanas pilnvarojuma līguma kopija
    lpp.
3. Dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija
    lpp.
4. Izziņas par apsaimniekošanas maksas, komunālo pakalpojumu, nekustamā īpašuma nodokļa parāda apmēru par pēdējiem 12 mēnešiem
    lpp.
5. Sertificēta būvinženiera apstiprināts kopējo darbu izmaksu aprēķins
    lpp.
6. Pašvaldības būvvaldē apstiprināta būvniecības ieceres dokumentācija
    lpp.
7. Tirgus izpētes rezultātu kopsavilkums
    lpp.

Balvos, 20 ___ . ____ . _____________

 

2. pielikums
Balvu novada domes
2021. gada 23. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 19/2021
"Par Balvu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjoma
un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes
pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

REĢISTRĀCIJAS ANKETA LĪDZFINANSĒJUMA SAŅEMŠANAI

1. Mājas adrese  
2. Mājas sērijas Nr.  
3. Dzīvokļu īpašumu platības: Dzīvojamās telpas (m2)   Nedzīvojamās telpas (m2)  
4. Pārvaldnieks: DzĪKS Biedrība Pilnvarotā persona Cits
5. Pārvaldnieka

Vārds, uzvārds/ nosaukums

 
6. Pārvaldnieka

Personas kods/ reģistrācijas Nr.

 
7. Pārvaldnieka

Adrese/ juridiskā adrese

 
8. Pārvaldnieka e-pasta adrese  
9. Pārvaldnieka telefons  
10. Pārvaldnieka bankas konta rekvizīti
Banka:  
Kods:  
Konta Nr.  
11. Mājas stāvu skaits  
12. Mājas apkurināmā platība (m2)  
13. Mājas kopējā platība (m2)  
14. Piesaistītā zemes gabala kopējā platība (m2)  
15. Zemes gabala juridiskais statuss privatizēts pieder citai personai cits
16. Siltumenerģijas patēriņš apkurei (MWh) iepriekšējā gadā  
17. Esošā maksa par apsaimniekošanu (euro/m2)  
18. Mājas uzkrāto līdzekļu apjoms uz iesnieguma iesniegšanas datumu (euro)  
19. Mājas īrnieku, nomnieku, īpašnieku parādi uz iesnieguma iesniegšanas dienu (euro)  

Ar savu parakstu apliecinu sniegto datu pareizību

Balvos, 20 ___ . ____ . _____________

(amats) (paraksts) (vārds, uzvārds)

 

Paskaidrojuma raksts
Balvu novada domes 2021. gada 23. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 19/2021 "Par Balvu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 4. punktam pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā un 5. punktam pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai. Taču, lai šādu palīdzību sniegtu, nepieciešami pašvaldības izdoti saistošie noteikumi.
2. Īss projekta satura izklāsts Projekts nosaka prasības pretendentam, kuram ir tiesības saņemt līdzfinansējumu un kārtību un nosacījumus līdzfinansējuma saņemšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžeta izdevumi palielināsies.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vide uzlabosies, jo pieaugs veicamo darbu un pasūtījumu uzņēmējiem apjoms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiks izveidota pieteikumu izvērtēšanas komisija. Uz citām procedūrām ietekmes nav.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.

Balvu novada domes priekšsēdētājs S. Maksimovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!