• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par uzņēmumu radīto vides piesārņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot KNAB septiņu gadu pastāvēšanā

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par uzņēmumu radīto vides piesārņojumu

 

8.oktobrī stājās spēkā Orhūsas konvencijas (Konvencija par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem) Protokols par piesārņojošo vielu un izmešu pārneses reģistriem (PRTR protokols). PRTR protokola mērķis ir palielināt sabiedrības iespējas piekļūt informācijai par piesārņojošo vielu un izmešu pārnesi, tādējādi sekmējot sabiedrības līdzdalību ar vidi saistītu lēmumu pieņemšanā.

Latvijas Piesārņojošo vielu un izmešu pārneses reģistru ir izveidojis un uztur Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Reģistrs ir izveidots kā mājaslapa, kur ietverta informācija par Latvijas lielāko uzņēmumu radītajām emisijām gaisā un ūdenī, kā arī par radīto atkritumu daudzumu.

Latvijas Piesārņojošo vielu un izmešu pārneses reģistrs ir pieejams http://arcims.lvgma.gov.lv:8082/prtr/viz.jsp.

PRTR protokols tika pieņemts 2003.gada 21.maijā Kijevā. Lai PRTR protokols stātos spēkā, bija nepieciešamas 16 pušu ratifikācijas. Šobrīd PRTR protokolu ir ratificējušas 16 valstis un Eiropas Kopiena.

Latvija protokolu ir ratificējusi ar likumu “Par Konvencijas par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem Protokolu par piesārņojošo vielu un izmešu pārneses reģistriem” (spēkā esošs no 2008.gada 14.marta).

Eiropas Savienībā PRTR protokola prasības ir ieviestas ar 2006.gada 18.janvāra Eiropas Parlamenta un Padomes regulu (EK) Nr.166/2006 par Eiropas Piesārņojošo vielu un izmešu pārneses reģistra ieviešanu un Padomes direktīvu 91/689/EEK un 96/61/EK grozīšanu.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!