• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu slimnīcās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2009., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par uzņēmumu radīto vides piesārņojumu

Vēl šajā numurā

13.10.2009., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu slimnīcās

 

Veselības ministrija šodien, 13.oktobrī, iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas paredz 25 miljonu latu piešķiršanu neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai slimnīcās 2009.gada novembrī un decembrī.

Saistībā ar nopietno samazinājumu veselības aprūpei 2009.gada otrajā pusgadā vislielākais finanšu samazinājums skāra tieši slimnīcas, tādēļ tika apdraudēta visu, arī lielo neatliekamās palīdzības slimnīcu funkcionēšana. Lai šādu situāciju nepieļautu un iedzīvotājiem tiktu nodrošināta nepārtraukta neatliekamā palīdzība slimnīcā, Veselības ministrija ar Finanšu ministrijas akceptu oktobrī pārdalīja slimnīcām tos līdzekļus, kas bija paredzēti pacientu ārstēšanai novembrī un decembrī. Līdz ar to papildu līdzekļi iedzīvotāju ārstēšanai gada beigās ir vitāli nepieciešami. Jāatzīmē, ka valsts apmaksāta plānveida ārstniecība netiek nodrošināta jau no jūlija.

Veselības ministre Baiba Rozentāle: “Esmu gandarīta, ka mūsu kopējais darbs un sarunas ir radušas izpratni valdībā un līdzekļi tikai neatliekamās palīdzības apmaksai slimnīcās tiks nodrošināti. Līdz ar to pacientiem nebūs iemesla bažām, ka novembrī un decembrī slimnīcās nevarēs saņemt pat pašu minimālāko neatliekamo palīdzību. Jau sākot savu darbu kā ministre, es uzsvēru, ka situācija veidosies kritiska un papildu līdzekļi veselības aprūpei būs jāatrod. Izprotot situāciju valstī, tomēr atkārtoti vēlos norādīt, ka arī iedzīvotāji aptaujās min veselības aprūpi kā galveno prioritāti budžeta veidošanā. Tikko veiktajā “DNB Nord” Latvijas barometra aptaujā par nākamā gada budžeta prioritātēm 71% aptaujāto kā pirmo atzīmē tieši veselības jomu un tikai kā otro ekonomikas jomu ar 54%. Tas vēlreiz norāda, ka iedzīvotāji vēlas drošību par savu veselību, bez kuras nav iespējams arī kvalitatīvs darbs un mūsu valsts ekonomiskā izaugsme.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!