• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par darba apstākļiem starptautiskajā dzelzceļa transportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2009., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesību aktiem dzimumu līdztiesības jomā

Vēl šajā numurā

27.06.2009., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par darba apstākļiem starptautiskajā dzelzceļa transportā


 

Komisija 25.jūnijā nosūtījusi deviņām dalībvalstīm argumentētus atzinumus sakarā ar pasākumu neveikšanu, lai transponētu Direktīvu 2005/47/EK par darba apstākļiem starptautiskā dzelzceļa transporta nozarē. Šādi atzinumi nosūtīti Francijai, Grieķijai, Igaunijai, Itālijai, Īrijai, Latvijai, Luksemburgai, Portugālei un Vācijai. Valstīm jāsniedz atbilde divu mēnešu laikā.

Ar 2005.gada 18.jūlija Direktīvu 2005/47/EK īsteno Eiropas nolīgumu starp sociālajiem partneriem par mobilo darbinieku darba apstākļiem starptautiskā dzelzceļa transporta nozarē. Tās uzdevums ir nodrošināt apmierinošus darba apstākļus pārrobežu dzelzceļa pakalpojumu nozarē strādājošajiem, un tajā paredzēti minimālie standarti attiecībā uz darba apstākļiem, braukšanas ilgumu, pārtraukumiem, kā arī diennakts un nedēļas atpūtu. Dalībvalstīm pēc apspriešanās ar sociālajiem partneriem minētā direktīva bija jātransponē ne vēlāk kā līdz 2008.gada 27.jūlijam. Komisija 2008.gada 1.oktobrī nosūtīja oficiālas brīdinājuma vēstules – pienākumu neizpildes procedūras pirmais posms – septiņpadsmit dalībvalstīm, kuras nebija veikušas vajadzīgos valsts līmeņa transponēšanas pasākumus (t.i., valsts normatīvie un administratīvie akti) vai arī noteiktajā laikā nebija par tiem informējušas.

Deviņas valstis vēl aizvien nav veikušas vajadzīgos pasākumus, lai nodrošinātu atbilstību direktīvai, vai arī nav par tiem paziņojušas, tādēļ Komisija ir nolēmusi šīm dalībvalstīm nosūtīt argumentētus atzinumus par neziņošanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!