• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darāmo okupācijas radīto seku noteikšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē 2005.gada 11.augustā

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darāmo okupācijas radīto seku noteikšanai

Ceturtdien, 11.augustā, notika pirmā PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas pirmā sēde.
Komisijas locekļi bija vienisprātis, ka vispirms ir jāapzina jau esošie dati. Tādēļ tika panākta vienošanās jau tuvākajā laikā apkopot bibliogrāfisko informāciju, datus par līdz šim paveikto upuru skaita apzināšanā un masu kapa vietu noteikšanā, kā arī informāciju par padomju okupācijas gadu laikā masveida deportācijās cietušajiem Latvijas iedzīvotājiem.
Sanāksmes laikā īpaša vērība tika veltīta profesora Modra Šmuldera savulaik izstrādātajai metodoloģijai okupācijas seku aprēķināšanai un viņa veiktajai starpnozaru bilances analīzei. Nepieciešamības gadījumā šo informāciju plānots izmantot komisijas turpmākajā darbā.
Tika nolemts jau tuvākajā laikā kontaktēties ar speciālistiem Lietuvā, Igaunijā un citviet, kuri jau veikuši līdzīgus uzdevumus, iepazīties ar šo pieredzi, praksi un zaudējumu aprēķināšanas metodoloģiju. Komisijas locekļi atzina, ka svarīga ir sadarbība ar arhīviem, un vienojās, ka tiks rastas iespējas iegūt informāciju no pašmāju un ārvalstu arhīviem.
Plānots, ka nākamā sanāksme notiks augusta beigās.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!