• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra vizīti Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2005., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/114336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darāmo okupācijas radīto seku noteikšanai

Vēl šajā numurā

12.08.2005., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra vizīti Lietuvā

Šodien, 12.augustā, ārlietu ministrs Artis Pabriks dodas divu dienu ilgā neformālā vizītē uz Palangu, kur tiksies ar kolēģi – Lietuvas ārlietu ministru Antanu Vaļoni, lai pārrunātu dažādus aktuālos abu valstu sadarbības jautājumus.
Tikšanās ietvaros ārlietu ministrs turpinās jau pavasarī sāktās sarunas par ciešāku Latvijas un Lietuvas sadarbību, kopīgi izmantojot vēstniecību telpas ārvalstīs. Plānots, ka septembrī Rīgā varētu sanākt kopā abu valstu ekspertu komisija, lai apspriestu konkrētus finansiālos, juridiskos, drošības un konsulāros jautājumus šīs sadarbības īstenošanai.
Ministrs arī plāno pārrunāt problēmu, kas radusies saistībā ar Lietuvas valdības šā gada 31.maijā ieviesto ceļu nodokli, kas savukārt radījis diskriminējošu situāciju Latvijas kravu auto pārvadātājiem attiecībā pret trešo valstu – Krievijas, Kazahstānas, Moldovas un Rumānijas – pārvadātājiem, no kuriem minētais nodoklis netiek iekasēts. Artis Pabriks aicinās Lietuvas pusi tuvākajā laikā sniegt konstruktīvu, abu valstu interesēm atbilstošu problēmas risinājumu.
Vēl sarunās tiks pievērsta Lietuvas uzmanība Latvijas bažām par Ignalinas atomelektrostacijas radioaktīvo atkritumu glabātavas būvniecību Latvijas pierobežā, un Lietuvas puse tiks aicināta uz aktīvāku sadarbību, nodrošinot papildu skaidrojošos materiālus par projektu, kā arī organizēt plašākas sabiedriskās apspriešanas un informēšanas darbu.
Kaimiņvalstu ārlietu ministri plāno pārrunāt arī abu valstu sadarbību starptautiskās organizācijās, palīdzību Baltkrievijas demokratizācijas procesos, Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, piemēram, turpmākās sarunas par finanšu perspektīvu, Eiropas Savienības kaimiņu politiku, kā arī aktīvāku sadarbību savu iedzīvotāju interešu un tiesību aizstāvībai ārvalstīs.
Pēdējā līdzīga neformālā abu valstu ārlietu ministru tikšanās risinājās šogad no 14. līdz 16.janvārim Palangā.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!