• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2013/234.DA4): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2013., Nr. 234 https://www.vestnesis.lv/op/2013/234.DA4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

APSTIPRINĀTS Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" valdes 2013.gada 20.novembra sēdē, protokols Nr.50 (2013)...

Vēl šajā numurā

29.11.2013., Nr. 234

OP 2013/234.DA4
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 52 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Dažādi sludinājumi

APSTIPRINĀTS Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" valdes 2013.gada 20.novembra sēdē, protokols Nr.50 (2013)

NORĒĶINU KĀRTĪBA PAR DABASGĀZI MĀJSAIMNIECĪBAS LIETOTĀJIEM

 

Norēķinu kārtība apstiprināta saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumu Nr.1048 "Dabasgāzes piegādes un lietošanas noteikumi" 46.punktu

Norēķinu kārtībā lietotie termini:

Sistēmas operators - akciju sabiedrība "Latvijas Gāze"

Mājsaimniecības lietotājs - galalietotājs, kurš pērk un izlieto dabasgāzi savā mājsaimniecībā paša vajadzībām (galapatēriņam), izņemot komercdarbības vai cita veida profesionālās darbības vajadzībām

Tarifs - dabasgāzes diferencētais tirdzniecības gala tarifs

1048.noteikumi - Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumi Nr.1048 "Dabasgāzes piegādes un lietošanas noteikumi"

Skaitītājs - dabasgāzes patēriņa skaitītājs (norēķinu uzskaites mēraparāts)

Norēķinu periods - kalendārais mēnesis

 

I. Vispārīgie noteikumi

1. Norēķinu kārtība attiecas uz Mājsaimniecības lietotājiem, kuri pērk dabasgāzi no Sistēmas operatora un norēķinās par to pašapkalpošanās kārtībā pēc izlīdzinātā patēriņa maksājumu sistēmas.

2. Maksājumi par dabasgāzi šīs norēķinu kārtības (turpmāk - Norēķinu kārtība) izpratnē ir maksa par dabasgāzi, akcīzes nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis (turpmāk - PVN). Maksājumi tiek aprēķināti saskaņā ar Sistēmas operatora apstiprinātajiem metodiskajiem noteikumiem par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes apstiprināto dabasgāzes apgādes tarifu piemērošanu.

3. Maksājumi par dabasgāzi Mājsaimniecības lietotājam ir jāveic 20 dienu laikā pēc Norēķinu perioda beigām.

4. Par samaksas datumu tiek uzskatīts datums, kurā nauda ieskaitīta Sistēmas operatora norēķinu kontā.

5. Par katru nokavēto maksājuma dienu Mājsaimniecības lietotājs maksā Sistēmas operatoram nokavējuma procentus par kavētiem norēķiniem 0,15 % apmērā (turpmāk - Nokavējuma procenti) no nokavētā maksājuma kopsummas (turpmāk - Galvenais parāds). Nokavējuma procentus aprēķina Sistēmas operators.

6. Galvenais parāds ietver nokavētos maksājumus par dabasgāzi, akcīzes nodokli un PVN.

7. Ja Mājsaimniecības lietotājs 20 dienu laikā pēc Norēķinu perioda beigām nav samaksājis par dabasgāzi, Sistēmas operators ir tiesīgs pārtraukt dabasgāzes padevi 1048.noteikumos paredzētajā kārtībā. Ja Mājsaimniecības lietotājs ir nokavējis maksājumu, Sistēmas operators var nosūtīt Mājsaimniecības lietotājam ATGĀDINĀJUMU un/vai BRĪDINĀJUMU par dabasgāzes padeves pārtraukšanu un kavēto maksājumu atgūšanu, kā arī kavēto maksājumu atgūšanu var nodot parāda atgūšanas pakalpojuma sniedzējam. Izdevumus, kas Sistēmas operatoram rodas saistībā ar kavēto maksājumu atgūšanu, sedz Mājsaimniecības lietotājs.

8. No Mājsaimniecības lietotāja, kuram ir nokavēts maksājums par dabasgāzi, saņemto naudas summu Sistēmas operators vispirms ieskaita Nokavējuma procentu dzēšanai, pēc tam - Galvenā parāda (turpmāk abi kopā - Parāds) un izdevumu, kas Sistēmas operatoram radušies saistībā ar Parāda atgūšanu dzēšanai (secīgi, sākot no vecākā). Ja no Mājsaimniecības lietotāja saņemtās summas Parāds un ar Parāda atgūšanu saistītie Sistēmas operatora izdevumi ir pilnībā dzēsti, atlikumu Sistēmas operators ieskaita kā avansa maksājumu.

9. Ja Sistēmas operators konstatē pārkāpumu, kura rezultātā Mājsaimniecības lietotājam ir samazināts uzskaitītais dabasgāzes patēriņa apjoms vai radīta iespēja dabasgāzi patērēt bez maksas, Sistēmas operators pārtrauc dabasgāzes padevi un sastāda aktu divos eksemplāros, no kuriem vienu eksemplāru izsniedz Mājsaimniecības lietotājam. Akts ir spēkā arī tad, ja Mājsaimniecības lietotājs atsakās to parakstīt.

10. Ja tiek konstatēts Norēķinu kārtības 9.punktā minētais pārkāpums, Mājsaimniecības lietotājs samaksā Sistēmas operatoram par izlietoto dabasgāzi, kā arī kompensāciju. Sistēmas operators aprēķina izlietotās dabasgāzes daudzumu saskaņā ar Norēķinu kārtības 1.pielikumā noteiktajām dabasgāzes diferencētajām patēriņa normām. Kompensāciju par izlietoto dabasgāzi aprēķina, reizinot izlietotās dabasgāzes daudzumu ar Tarifu divkāršā apmērā. Mājsaimniecības lietotāja izlietoto dabasgāzes daudzumu aprēķina par laika periodu no pēdējās Sistēmas operatora izdarītās pārbaudes vai par laika periodu no Skaitītāja uzstādīšanas dienas līdz dabasgāzes padeves pārtraukšanai, bet ne ilgāk kā divus gadus no Sistēmas operatora veiktās pēdējās pārbaudes vai no Skaitītāja uzstādīšanas dienas.

11. Dabasgāzes padeve gazificētajā objektā tiek atjaunota piecu darba dienu laikā pēc tam, kad Sistēmas operatoram ir samaksāts Parāds un ar Parāda atgūšanu saistītie izdevumi, kā arī samaksāts par izlietotās dabasgāzes daudzumu, kas aprēķināts saskaņā ar Norēķinu kārtības 10.punktu, samaksāta kompensācija un ar dabasgāzes padeves pārtraukšanu un atjaunošanu saistītie izdevumi.

12. Ja Mājsaimniecības lietotājs vēlas pārtraukt dabasgāzes lietošanu gazificētajā objektā, viņš iesniedz Sistēmas operatoram pieteikumu līguma izbeigšanai, paziņo Skaitītāja rādījumu dabasgāzes lietošanas pārtraukšanas brīdī un nodrošina Sistēmas operatora pilnvaroto pārstāvju netraucētu piekļūšanu Mājsaimniecības lietotāja dabasgāzes apgādes sistēmai un Skaitītājam. Galīgie norēķini ar Sistēmas operatoru Mājsaimniecības lietotājam ir jāveic piecu darbdienu laikā pēc dabasgāzes lietošanas pārtraukšanas. Dabasgāzes padeves pārtraukšanas izdevumus sedz Mājsaimniecības lietotājs. Dabasgāzes piegādes līgums var tikt izbeigts, ja Mājsaimniecības lietotājs ir izpildījis Norēķinu kārtības šajā punktā noteiktos pienākumus, tajā skaitā norēķinājies par gazificētajā objektā saņemto dabasgāzi.

13. Ja Mājsaimniecības lietotājs Norēķinu kārtības 12.punktā noteiktajā kārtībā nav panācis vienošanos ar Sistēmas operatoru par dabasgāzes piegādes līguma izbeigšanu, viņš ir atbildīgs par izlietotās dabasgāzes samaksu līdz jauna dabasgāzes piegādes līguma noslēgšanai ar citu dabasgāzes lietotāju.

14. Mājsaimniecības lietotājam ir tiesības veikt avansa maksājumus par turpmākajos norēķinu periodos saņemamo dabasgāzi. Tarifu, piemērojamo nodokļu un to likmju maiņas gadījumā par avansā veiktajiem maksājumiem tiek veikts pārrēķins atbilstoši Tarifam, akcīzes nodokļa un PVN likmēm dabasgāzes saņemšanas brīdī.

15. Ja Mājsaimniecības lietotājs atkārtoti kavē maksājumus, Sistēmas operators ir tiesīgs noteikt iepriekšēju samaksu (priekšapmaksu) mēneša vidējā maksājuma apmērā.

16. Ja Mājsaimniecības lietotājs ir pazaudējis vai sabojājis Sistēmas operatora nosūtītās maksājumu kvītis un lūdz tās izsniegt atkārtoti, Mājsaimniecības lietotājs sedz šo kvīšu izgatavošanas un nosūtīšanas izmaksas.

17. Ja Mājsaimniecības lietotājs ir pieteicies Sistēmas operatora klientu portāla https://e-pakalpojumi.dabasgaze.lv (turpmāk - Portāls) izmantošanai un Sistēmas operators Mājsaimniecības lietotāja pieteikumu ir akceptējis, tad Mājsaimniecības lietotājam ir saistoši Portāla lietošanas noteikumi, Portālā veiktās darbības, kā arī Portālā sniegtā un saņemtā informācija.

18. Domstarpības starp Sistēmas operatoru un Mājsaimniecības lietotāju par samaksu vai citiem ar dabasgāzes lietošanu saistītiem zaudējumiem, kas nodarīti Sistēmas operatoram, izšķir tiesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

II. Norēķini ar Mājsaimniecības lietotājiem, kuru saņemtās dabasgāzes uzskaitei ir uzstādīti Skaitītāji

19. Mājsaimniecības lietotāji, kuru saņemtās dabasgāzes uzskaitei ir uzstādīti Skaitītāji, samaksu par norēķinu periodu veic pēc izlīdzinātā dabasgāzes patēriņa.

20. Mēneša izlīdzināto dabasgāzes patēriņu nosaka Sistēmas operators, dalot iepriekšējā pārskata perioda (parasti gads) faktisko patēriņu ar mēnešu skaitu pārskata periodā (parasti divpadsmit), vai vienojoties ar Mājsaimniecības lietotāju pirms dabasgāzes lietošanas uzsākšanas. Nosakot mēneša izlīdzināto dabasgāzes patēriņu Mājsaimniecības lietotājiem, kuri dabasgāzi lieto apkurei, Sistēmas operators var koriģēt pārskata perioda faktisko patēriņu, ņemot vērā gada vidējo gaisa temperatūru.

21. Mājsaimniecības lietotājs veic maksājumus jebkurā maksājumu pieņemšanas vietā, izmantojot Sistēmas operatora pa pastu vai e-pastu nosūtītās mēneša vai avansa maksājumu kvītis, vai veic maksājumus ar Portāla starpniecību.

22. Ja Mājsaimniecības lietotājs veic maksājumus, izmantojot mēneša maksājumu kvītis, kvīti par attiecīgā mēneša maksājamo summu aizpilda Mājsaimniecības lietotājs, reizinot Norēķinu periodā spēkā esošo viena dabasgāzes kubikmetra Tarifu kopā ar akcīzes nodokli un PVN ar kvītī norādīto mēneša izlīdzināto patēriņu.

23. Par Tarifu izmaiņām Sistēmas operators informē Mājsaimniecības lietotāju ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību. Informācija par spēkā esošo Tarifu pieejama Sistēmas operatora interneta mājaslapā www.lg.lv.

24. Vienu reizi gadā Sistēmas operators pa pastu nosūta Mājsaimniecības lietotājam "Dabasgāzes skaitītāja rādījumu nolasīšanas kartīti" (turpmāk - Kartīte). Tiem Mājsaimniecības lietotājiem, kuri izmanto Portālu un ir izvēlējušies korespondenci saņemt Portālā vai e-pastā, Sistēmas operators nosūta aicinājumu paziņot dabasgāzes skaitītāja rādījumu. Mājsaimniecības lietotājs Kartītē norādītajā datumā nolasa Skaitītāja rādījumu, ieraksta to Kartītē un nosūta Kartīti atpakaļ Sistēmas operatoram. Kartītes nosūtīšanu apmaksā Sistēmas operators. Mājsaimniecības lietotāji, kuri izmanto Portālu, Skaitītāja rādījumus paziņo Portālā. Pēc Sistēmas operatora iniciatīvas Kartīte vai aicinājums paziņot dabasgāzes skaitītāja rādījumu var tikt nosūtīts Mājsaimniecības lietotājam biežāk nekā vienu reizi gadā.

25. Pamatojoties uz Skaitītāja rādījumiem, kas paziņoti atbilstoši Norēķinu kārtības noteikumiem, Sistēmas operators veido dabasgāzes gada patēriņa pārskatu, kurā salīdzina faktisko dabasgāzes patēriņu ar aprēķināto izlīdzināto patēriņu un kopējo pārskata periodā maksājamo summu ar faktiski samaksāto.

Dabasgāzes gada patēriņa pārskatu veido par 12 mēnešiem, un tas var nesakrist ar kalendāro gadu. Atsevišķos gadījumos dabasgāzes patēriņa pārskatu var veidot arī par īsāku vai garāku periodu. Ja dabasgāzes patēriņa pārskatā ir aprēķināts Parāds, Mājsaimniecības lietotājam Parāds jāsamaksā Sistēmas operatora norādītā termiņā. Ja dabasgāzes patēriņa pārskatā ir aprēķināta pārmaksa, Mājsaimniecības lietotājs samazina turpmāk veicamos maksājumus par pārskatā norādīto pārmaksāto summu. Pārmaksu Sistēmas operators iegrāmato kā no Mājsaimniecības lietotāja saņemtu avansa maksājumu.

Dabasgāzes gada patēriņa pārskats tiek sagatavots elektroniski. Personas, kura sagatavo gada patēriņa pārskatu, rakstiskais paraksts tiek aizstāts ar tās unikālu elektronisko apliecinājuma kodu (autorizāciju), kas identificē dabasgāzes gada patēriņa pārskata sagatavotāju un nodrošina dokumenta autentiskumu.

26. Ja Mājsaimniecības lietotājs pēc dabasgāzes gada patēriņa pārskata saņemšanas veic avansa maksājumu par turpmākajiem 12 mēnešiem, Sistēmas operators aprēķina avansa maksājuma atlaidi. Atlaides lielums ir atkarīgs no dabasgāzes patēriņa pārskatā aprēķinātā mēneša izlīdzinātā dabasgāzes patēriņa lieluma:

- ja mēneša izlīdzinātais dabasgāzes patēriņš ir 4 m3 vai lielāks, tiek aprēķināta atlaide;

- ja mēneša izlīdzinātais dabasgāzes patēriņš ir lielāks vai vienāds ar 7 m3, avansa maksājumu var veikt arī 3 daļās, katru reizi apmaksājot dabasgāzes patēriņu par 4 turpmākajiem mēnešiem. Atlaide tiek aprēķināta par katru šajā punktā minēto avansa maksājumu, kas veikts noteiktajā termiņā.

Lai saņemtu atlaidi, avansa maksājums jāveic, ievērojot maksājumu termiņus, kuri norādīti dabasgāzes patēriņa pārskatā. Atlaides tiek aprēķinātas Norēķinu kārtības 2. pielikumā noteiktajā apmērā. Piešķirtā atlaide tiek iekļauta nākamā gada dabasgāzes patēriņa pārskatā.

27. Ja pārskata gada laikā tiek mainīts Tarifs, piemērojamie nodokļi vai to likmes, Mājsaimniecības lietotājam, kura gada patēriņš ir lielāks par 0,5 tūkst. m3, tiek izsūtīta papildus Kartīte vai aicinājums paziņot dabasgāzes skaitītāja rādījumu Portālā. Mājsaimniecības lietotājs Kartītē norādītajā datumā nolasa Skaitītāja rādījumu, ieraksta to Kartītē un nosūta Kartīti atpakaļ Sistēmas operatoram. Mājsaimniecības lietotāji, kuri izmanto Portālu, Skaitītāja rādījumus paziņo Portālā. Mājsaimniecības lietotājam, kura gada patēriņš ir mazāks par 0,5 tūkst. m3, Skaitītāja rādījumu Tarifa, piemērojamo nodokļu vai to likmju maiņas brīdī var noteikt aprēķinu ceļā, sadalot pārskata gada patēriņu proporcionāli pa mēnešiem.

28. Ja Mājsaimniecības lietotājs noteiktajā termiņā nav Sistēmas operatoram paziņojis Skaitītāja rādījumu vai faktiskais patēriņš būtiski atšķiras no iepriekšējā pārskata gada datiem, vai Sistēmas operatoram rodas pamatotas šaubas par patēriņa pareizību, Sistēmas operatoram ir tiesības:

28.1. pieprasīt atkārtotu Skaitītāja rādījumu nolasījumu;

28.2. veikt Skaitītāja rādījumu kontrolpārbaudi, vai;

28.3. noteikt Skaitītāja rādījumu aprēķinu ceļā, nepieciešamības gadījumā pielietojot Sistēmas operatora noteiktos sezonalitātes koeficientus (3.pielikums).

29. Ja Mājsaimniecības lietotājam ir pamatota nepieciešamība būtiski samazināt vai palielināt Sistēmas operatora aprēķināto mēneša izlīdzinātā dabasgāzes patēriņa lielumu, par to rakstiski jāpaziņo Sistēmas operatoram.

30. Gazificētajos objektos, kuros dabasgāzi lieto vairāki dzīvojamās ēkas vai dzīvokļa īrnieki vai īpašnieki un kuros dabasgāzes patēriņu uzskaita viens Skaitītājs, par dabasgāzi norēķinās atbildīgā persona (Mājsaimniecības lietotājs), kuru nosaka gazificētā objekta īpašnieks (īpašnieki). Sistēmas operators nerisina gazificētā objekta īrnieku vai īpašnieku savstarpējos strīdus par norēķiniem un dabasgāzes apgādes iekšējās sistēmas lietošanu.

31. Ja Sistēmas operators konstatē, ka Mājsaimniecības lietotājs ir paziņojis mazāku saņemtās dabasgāzes apjomu par gazificētajā objektā faktiski saņemto dabasgāzes apjomu, Sistēmas operators ir tiesīgs aprēķināt un piemērot Mājsaimniecības lietotājam Tarifu par Mājsaimniecības lietotāja saņemto, bet nepaziņoto dabasgāzes apjomu saskaņā ar augstāko Mājsaimniecības lietotājam piemērojamo Tarifu pēdējo 2 (divu) kalendāro gadu laikā vai augstāko Mājsaimniecības lietotājam piemērojamo Tarifu no dienas, kad Sistēmas operators ir klātienē konstatējis Skaitītāja rādījumu.

32.  Ja Sistēmas operators konstatē, ka Mājsaimniecības lietotājs ir paziņojis lielāku saņemtās dabasgāzes apjomu par gazificētajā objektā faktiski saņemto dabasgāzes apjomu, paziņotajam, bet faktiski nesaņemtajam dabasgāzes apjomam tiek piemērots Tarifs, kas ir augstākais no Mājsaimniecības lietotājam piemērojamā Tarifa pēdējo 2 (divu) kalendāro gadu laikā vai augstākais Mājsaimniecības lietotājam piemērojamais Tarifs no dienas, kad Sistēmas operators ir klātienē konstatējis Skaitītāja rādījumu.

33. Sistēmas operators katra Norēķinu perioda maksājumu par dabasgāzi aprēķina, reizinot mēneša izlīdzināto dabasgāzes patēriņu ar attiecīgajā mēnesī spēkā esošo Tarifu kopā ar akcīzes nodokli un PVN EUR/m3 ar precizitāti piecas zīmes aiz komata, rezultātu noapaļojot līdz divām zīmēm aiz komata. Veicot gala norēķinus par pārskata gada faktisko patēriņu, maksājamā summa tiek aprēķināta, reizinot attiecīgā perioda patēriņu ar Tarifu kopā ar akcīzes nodokli un PVN EUR/m3 ar precizitāti piecas zīmes aiz komata, gala summu noapaļojot līdz divām zīmēm aiz komata.

 

III. Norēķini ar Mājsaimniecības lietotājiem, kuru dzīvokļos nav uzstādīti skaitītāji

34. Mājsaimniecības lietotāji, kuru dzīvokļos nav uzstādīti Skaitītāji, aizpilda maksājumu kvīti, norādot Norēķinu periodu un maksājumu par dabasgāzi. Maksājumu par dabasgāzi aprēķina, ņemot vērā fiksētās dabasgāzes patēriņa normas 1 cilvēkam mēnesī:

- dzīvokļos ar centralizēto karstā ūdens piegādi - 6 m3 mēnesī;

- pārējiem - 9 m3 mēnesī.

Aprēķinot maksājumu par dabasgāzi, atbilstošo patēriņa normu reizina ar dzīvoklī dzīvojošo cilvēku skaitu un spēkā esošo Tarifu kopā ar akcīzes nodokli un PVN.

 

IV. Pārejas noteikumi

1. Sākot ar 2014.gada 1.janvāri, dabasgāzes patēriņa pārskatā visas summas par periodu līdz 2013.gada 31.decembrim tiek aprēķinātas (ar precizitāti piecas zīmes aiz komata, gala summu noapaļojot līdz divām zīmēm aiz komata) un norādītas euro pēc fiksētā euro maiņas kursa 1 euro = 0,702804 lati.

Pielikumā - 1. pielikums "Dabasgāzes diferencētās patēriņa normas sadzīves vajadzībām un apkurei dzīvojamās un saimniecības ēkās Mājsaimniecības lietotājiem";

- 2. pielikums "Atlaides par avansa maksājumiem";

- 3. pielikums "Sezonalitātes koeficienti, kas tiek pielietoti faktiskā patēriņa aprēķināšanai".

 

1.pielikums Norēķinu kārtībai par dabasgāzi Mājsaimniecības lietotājiem

Dabasgāzes diferencētās patēriņa normas sadzīves vajadzībām un apkurei dzīvojamās un saimniecības ēkās Mājsaimniecības lietotājiem

Nr.p.k.

Mēneši

Dabasgāzes patēriņa norma m3 1 cilvēkam dzīvokļos ar:

Dabasgāzes patēriņa norma m3 kopējās apsildāmās platības 1 m2 mājās vai dzīvokļos ar griestu augstumu:

gāzes plīti un centralizētu karstā ūdens apgādi

gāzes plīti, bez gāzes ūdens sildītājiem un centralizētas karstā ūdens apgādes

gāzes plīti un gāzes ūdens sildītājiem

līdz 2.5 m

virs 2.5 m

1.

Janvāris

8.5

14.1

24.4

6.63

7.95

2.

Februāris

7.9

13.2

22.7

5.90

7.08

3.

Marts

8.2

13.7

23.7

5.52

6.63

4.

Aprīlis

7.6

12.7

22.0

3.67

4.41

5.

Maijs

7.1

11.8

20.4

0.38

0.45

6.

Jūnijs

5.8

9.6

16.6

0

0

7.

Jūlijs

4.1

6.9

11.8

0

0

8.

Augusts

4.3

7.1

12.3

0

0

9.

Septembris

5.8

9.6

16.6

0.38

0.45

10.

Oktobris

7.1

11.9

20.6

3.67

4.41

11.

Novembris

7.7

12.9

22.2

4.60

5.52

12.

Decembris

8.1

13.5

23.4

6.05

7.26

Kopā pa gadu:

82.2

137.0

236.7

36.8

44.16

PIEZĪME:

Ja dabasgāze tiek izmantota gan apkurei, gan sadzīves vajadzībām, kopējo patēriņu aprēķina, apkures daļai pieskaitot dabasgāzes patēriņu sadzīves vajadzībām, ņemot vērā cilvēku skaitu, dzīvokļa labiekārtotību un dabasgāzes izmantošanas veidu.

2.pielikums Norēķinu kārtībai par dabasgāzi Mājsaimniecības lietotājiem

Atlaides par avansa maksājumiem

Mēneša izlīdzinātais dabasgāzes patēriņš, m3

Atlaide (ar PVN 21%), EUR, ja gada avanss samaksāts

vienā maksājumā

trīs maksājumos

1

2

3

līdz 3

-

-

4 - 6

1,64

-

7 - 10

2,76

0,51

11 - 20

4,48

0,87

21 - 30

8,61

1,72

31 - 41

12,73

2,40

42 - 66

12,73

2,40

67 - 83

16,88

3,10

84 - 166

27,21

5,51

167 - 250

43,04

9,29

> 250

68,87

12,73

3.pielikums Norēķinu kārtībai par dabasgāzi Mājsaimniecības lietotājiem

Sezonalitātes koeficienti, kas tiek pielietoti faktiskā patēriņa aprēķināšanai

Mēnesis

Sezonalitātes koeficienti

Janvāris

2.08

Februāris

1.87

Marts

1.76

Aprīlis

1.21

Maijs

0.11

Jūnijs

0.09

Jūlijs

0.07

Augusts

0.07

Septembris

0.09

Oktobris

1.22

Novembris

1.49

Decembris

1.94

Kopā

12.00

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!