• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parādu atvieglošanu jaunattīstības valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par transportlīdzekļu civiltiesisko apdrošināšanu

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parādu atvieglošanu jaunattīstības valstīm

Procedūra: EP rezolūcija
Balsojums: 2005.gada 13.janvāris

Vakar, 13.janvārī, Eiropas Parlaments ar 473 balsīm par, 66 pret un 4 deputātiem atturoties pieņēma rezolūciju, kurā tas prasa parādu atvieglojumus jaunattīstības valstīm, kā arī atgādina Eiropas Savienības dalībvalstu solījumu piešķirt 0,7% no iekšzemes kopprodukta attīstības problēmu risināšanai pasaules nabadzīgākajos reģionos.
Ņemot vērā Parīzes kluba kreditoru (HIPC) lēmumu par Irākas parādu samazināšanu par 80%, deputāti prasa, lai līdzīga iniciatīva tiktu attiecināta uz citām visnabadzīgākajām valstīm. Pēdējie notikumi tikai norāda uz šāda soļa aktualitāti – pēc cunami postījumiem Dienvidaustrumāzijā parādu atvieglojumi šajās valstīs uzskatāmi par palīdzību izpostīto reģionu attīstībai.
Deputāti uzskata, ka jebkuri papildu līdzekļi, ko valdības iegūst no parādu atvieglošanas, ir jāpiešķir sociālajiem projektiem, īstenojot plānus, kas saskaņoti ar dāvinātājiem un pilsonisko sabiedrību, kā arī palielinot sociālos izdevumus tādās jomās kā izglītība, primārā veselības aprūpe un HIV/AIDS programmas.
EP rezolūcija nav juridiski saistoša.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!