• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā top anesteziologu uzņēmums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2005., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolas somas bez atstarotājiem varētu kļūt par pagātni

Vēl šajā numurā

13.01.2005., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā top anesteziologu uzņēmums

Pirms divām dienām, 11. janvārī, 69 Latvijas anesteziologi nolēma dibināt komercuzņēmumu SIA “Anestezioloģija un intensīvā terapija”. Tā ir vairāku anesteziologu (pavisam Latvijā to ir 300) atbilde uz veselības ministra Gundara Bērziņa teikto, ka algu jautājums jārisina kompleksi un nedrīkst izcelt vienu specialitāti.

Uzņēmums sniegs slimnīcām savus pakalpojumus, nosakot savu cenu, kurā ietilptu arī mediķu algas. Iecerēts, ka anesteziologi savus pakalpojumus varētu piedāvāt par 2,5 – 3 latiem stundā. Kā “Latvijas Vēstnesim” stāsta Veselības ministrijas (VM) Komunikāciju departamenta direktore Zaiga Barvida, VM attieksme pret jaunveidojamo uzņēmumu ir neitrāla un nogaidoša. “Latvija ir brīva valsts, cilvēki var dibināt savus uzņēmumus, rīkojoties likuma robežās.” Arī Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgeņijs Kalējs ir ieņēmis nogaidošu nostāju, sakot, ka informācijas trūkuma dēļ vēl pāragri vērtēt topošo SIA. Viņš uzskata par iespējamu, ka slimnīcas pakalpojumus varētu pirkt no tiem 230 anesteziologiem, kas nav apvienojušies SIA. Savukārt tā dibinātāji uzskata, ka 70 ārstu pārstāvniecība ir pietiekami liela, lai diktētu savu pakalpojuma cenu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!