• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas komersanti optimistiski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2005., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā top anesteziologu uzņēmums

Vēl šajā numurā

13.01.2005., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas komersanti optimistiski

Apkopoti aptaujas rezultāti par uzņēmējdarbības vidi Eiropā. Tajā piedalījās vairāk nekā 76 tūkstoši uzņēmumu no 27 Eiropas valstīm, arī Latvijas.
Aptauju 12.reizi rīko Eiropas Tirdzniecības kameru apvienība “Eurochambres” sadarbībā ar tirdzniecības un rūpniecības kamerām visā Eiropā. Tajā piedalījās uzņēmumi no 119 Eiropas reģioniem, atbildot uz 12 jautājumiem par apgrozījumu, tirdzniecību, eksportu, darbinieku skaitu, investīcijām un attīstību kopumā 2004.gadā, kā arī sniedzot prognozes 2005.gadam.
No Latvijas aptaujā, kuru Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) veica Rīgā un 7 reģionālajās nodaļās – Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī, piedalījās 401 uzņēmums.
LTRK ģenerāldirektors Jānis Leja skaidro, ka šādas aptaujas “Eurochambres” rīko ik gadu un LTRK arī turpmāk plānojusi tajā iesaistīt Latvijas uzņēmējus. Viņaprāt, iegūtie dati ļauj salīdzināt uzņēmēju ekonomisko noskaņojumu un darba rezultātus Eiropas Savienības dalībvalstīs.
Lai gan kopumā Eiropā pārliecība par biznesa perspektīvu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nedaudz mazinājusies, ES paplašināšanās to ietekmējusi pozitīvi (īpaši jaunajās dalībvalstīs). Proti, citi uzņēmējdarbības rādītāji – kopējais apgrozījums, iekšējā un ārējā tirdzniecība, nodarbinātība un investīcijas – ir augstāki.
Baltijas valstīs, saskaņā ar “Eurochambres” aptauju, valda vislielākais optimisms par uzņēmējdarbības prognozēm perspektīvā – Latvijā 81,5% uzņēmumu, Lietuvā – 63,8%, bet Igaunijā – 30,1%. Salīdzinājumam: vidēji “vecajās” ES valstīs šāda pozitīva tendence valda tikai 12,5% uzņēmumu, bet valstīs, kuras nav ES dalībvalstis, – 37,3%. Šajā ziņā Latvija ierindojas pirmajā vietā starp 29 valstīm.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!