• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ūdeļu brīvsoli nepieļāvis žogs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zinātņu akadēmijā izveidota jauna nodaļa

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ūdeļu brīvsoli nepieļāvis žogs

UDELE.PNG (111246 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Aizvakar izskanēja ziņas, ka no divām kažokzvēru audzētavām vētras laikā izbēgušas ūdeles, kas izraisīja satraukumu par to varbūtējo kaitējumu Latvijas dabai. Kā pārbaudē pārliecinājušies Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, vētrā no būriem izkļuvušie dzīvnieki akciju sabiedrības “Grobiņa” Liepājas rajonā un zemnieku saimniecības “Stirnas” Rīgas rajonā zvēraudzētavās tālāk par uzņēmumu teritoriju nav tikušas.
PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere informē, ka abas zvēraudzētavas patiešām cietušas vētrā un ūdeles izbēgušas no būriem, taču, tā kā abas fermas apjož dubultais žogs – teritorijas iekšpusē metāla režģu un ārpusē betona, kas tieši šādiem gadījumiem arī paredzēts, – ūdeles no fermu teritorijas nav izkļuvušas.
Pēc zvēraudzētavu sniegtās informācijas, a/s “Grobiņa” zvēraudzētavā vētras brīdī atradušās 36 638 ūdeles, “Stirnās” – 16 420 ūdeles. 20 dzīvnieki, kas izbēguši no būriem a/s “Grobiņa” fermā, nobeigušies. Šīs zvēraudzētavas darbiniekiem vakar izdevies notvert 230 ūdeles. 50 ūdeles otrdien vēl bēguļoja. Savukārt, kā PVD informējuši z/s “Stirnas” pārstāvji, šajā fermā vētras laikā apgāzušies trīs būri, katrā 500 ūdeles. Ūdeles no sabojātajiem būriem pārvietotas uz citiem. Notvertas vakar nebija vien 90 ūdeles.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!