• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs, prezentējot projektu "Siera ceļš". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2004., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likumu "Grozījumi likumā "Par dzīvojamo telpu īri""

Vēl šajā numurā

24.12.2004., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs, prezentējot projektu “Siera ceļš”

22.decembrī ministrs Mārtiņš Roze Briselē cienāja savus kolēģus ES dalībvalstu lauksaimniecības ministrus ar 25 kilogramus smago akciju sabiedrībā “Limbažu piens” ražoto “Rigamont” siera rituli, kā arī prezentēja interaktīvu latviešu un Nīderlandes kopprojektu – “Siera ceļu”, kas dod iespēju ar globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) starpniecību ikvienam klātesošajam izsekot siera ceļam no ražošanas sākumposma līdz pat pircēja galdam.
Nīderlandes lauksaimniecības, vides un zivsaimniecības ministrs Pīters Vērmans sacīja, ka “Siera ceļš” ir lielisks paraugs ES valstu sadarbībai. Nīderlandes ministrs atzinīgi novērtēja “Siera ceļa” akcijas ideju, kas nākusi no Latvijas un Nīderlandes valstu māksliniekiem. “Tā ir kustība – piena ceļš, kas saista produkcijas patērētāju ar ražotāju,” sacīja P. Vērmans.
Šāds projekts tiek īstenots pirmo reizi, tā būtība ir popularizēt Latvijā ražoto “Rigamont” sieru Nīderlandē, kuras veikaliem paredzēts “Limbažu piena” produkts. Projektu īsteno divas mākslinieces: Ieva Auziņa no Latvijas un Estere Polaka no Nīderlandes. Projektā iesaistīti arī vairāki brīvprātīgie.
“Šis ir ļoti savdabīgs un interesants projekts, ne velti Briselē par to bija liela interese. Jācer, ka nākotnē šādu projektu būs vairāk, kas dos iespēju saistošā veidā iepazīstināt ES dalībvalstis ar Latvijā ražoto produkciju, kam nav sliktāka kvalitāte kā ES ražotajai. Aicinu arī citus Latvijas ražotājus padomāt par to, kā atraktīvi un savdabīgi popularizēt pašu ražoto produkciju dalībvalstīs, jo tur ir liels tirgus potenciāls,” pēc pasākuma sacīja M. Roze.
“Rigamont” siers tiek ražots a/s “Limbažu piens” Latvijas un Nīderlandes kopprojekta “Piens” ietvaros. Piens siera ražošanai iegūts no Latvijas brūnās govs mūsu valsts zemnieku saimniecībās. Savukārt siera ražošanu pēc “Parmesan” receptēm konsultējis itāļu siera meistars Andželo Frosio, bet galaprodukts paredzēts pārdošanai tikai Nīderlandes veikalos.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!