• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, iegūstot padomnieka rangu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2004., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs, prezentējot projektu "Siera ceļš"

Vēl šajā numurā

24.12.2004., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, iegūstot padomnieka rangu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā

23.decembrī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa veiksmīgi nokārtojusi pārbaudījumu, lai iegūtu padomnieka rangu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Tas tiks piešķirts pēc atestācijas komisijas lēmuma.
Padomnieka rangs ir otra augstākā pakāpe diplomātiskajā un konsulārajā dienestā, virs kuras ir tikai vēstnieka rangs. Saskaņā ar Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumu nākamo rangu diplomātam var piešķirt pēc triju gadu dienesta iepriekšējā rangā. Lai iegūtu padomnieka rangu, tieslietu ministrei bija jāraksta eseja “Eiropas Savienības kaimiņvalstu politika Austrumeiropā: mērķi un risinājumi” un jāpamato atestācijas komisijai savs viedoklis, kā arī jānokārto angļu valodas tests.
Lai gan Solvita Āboltiņa, iegūstot tieslietu ministres amatu, ierēdņa statusu Ārlietu ministrijā zaudēja, tomēr viņa ir lūgusi atļauju palikt Ārlietu ministrijas pārziņā, kā to paredz Diplomātiskā un konsulārā dienesta likums.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!