• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, atbalstot Valsts probācijas dienesta tālāko attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2004., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, iegūstot padomnieka rangu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā

Vēl šajā numurā

24.12.2004., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, atbalstot Valsts probācijas dienesta tālāko attīstību

22.decembrī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, tiekoties ar Valsts probācijas dienesta vadītāju Aleksandru Dementjevu, paudusi atbalstu iestādes iniciatīvām un tālākai attīstībai. Ministre atzina, ka dienestam jābūt kā saiknei starp ieslodzījuma vietu un sabiedrību, kas personai palīdz rast atpakaļceļu uz normālu dzīvi.
Nākamgad vislielākais budžeta palielinājums tieslietu sektorā paredzēts tieši Probācijas dienesta attīstībai. 2005. gadā plānots izveidot 18 struktūrvienības visā Latvijas teritorijā, un sākt izpildīt kriminālsodu – piespiedu darbu, kā arī audzinoša rakstura piespiedu līdzekli – sabiedriskos darbus nepilngadīgajiem.
Solvita Āboltiņa atzinīgi novērtēja gada laikā paveikto un plašo sadarbību ar ārvalstu dienestiem, kas jau devusi pirmos rezultātus gan pieredzes, gan finansiāla atbalsta formā.
Aleksandrs Dementjevs tieslietu ministri informēja, ka pašvaldības reizēm neizprot vai nevēlas izprast nepieciešamību atvērt Probācijas dienesta nodaļu savā teritorijā un rada tam formālus šķēršļus. S.Āboltiņa solīja savu atbalstu jaunu nodaļu atvēršanā un tā probācijas būtības skaidrošanā sabiedrībai, kā arī uzsvēra ciešās sadarbības nozīmi ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi.
Valsts probācijas dienests izveidots 2003.gada 7.oktobrī. Iestāde rūpējas par sabiedrības drošību, strādājot ar cilvēkiem, kuri izcieš kriminālsodu sabiedrībā (nosacītie sodi un piespiedu sodi) un palīdz bijušajiem ieslodzītajiem atgriezties sabiedrībā. Īpašu uzmanību dienests pievērš tieši darbam ar jaunatni, lai mazinātu atkārtotu noziegumu izdarīšanas iespējamību.
Ar Valsts probācijas dienesta izveidi Latvija ir ierindojusies to valstu vidū, kas savu kriminālsodu politiku veido ar mērķi panākt ilgtermiņa pārmaiņas likumpārkāpēja sociālās uzvedības modelī.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!