• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra un uzņēmēju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2004., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministres un ģenerālprokurora tikšanos

Vēl šajā numurā

15.12.2004., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra un uzņēmēju tikšanos

13.decembrī ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padomē (MVU AP) pārstāvēto organizāciju pārstāvjiem.
Ministrs iepazīstināja uzņēmējus ar Ekonomikas ministrijas 2005.gada galvenajām darba prioritātēm. K.Kariņš uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir attīstīt un padarīt ciešāku ministrijas un uzņēmēju sadarbību. Viens no nozīmīgākajiem uzdevumiem ir uzņēmējdarbības vides uzlabošana, kas veicinātu jaunu uzņēmumu izveidošanos. “Mūsu uzņēmēji ir mūsu tautsaimniecības mugurkauls. Tādēļ ir nepieciešams, lai rastos arvien jauni uzņēmumi, kas nodrošina jaunas darba vietas un nodokļu ieņēmumu pieaugumu.” Ministrs uzsvēra, ka tautsaimniecībai ir svarīga uzņēmumu kvalitatīvā un kvantitatīvā attīstība.
Ekonomikas ministra un MVU AP tikšanās laikā uzņēmēji uzdeva arī vairākus jautājumus, ieskicējot risināmo problēmu loku. Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācijas vadītājs Ēriks Rozencveigs vērsa uzmanību uz mazo degvielas uzpildes staciju īpašnieku darbības sarežģījumiem, kas saistīti ar stratēģisko degvielas rezervju izveidi. Ē.Rozencveigs norādīja arī uz mazo uzņēmēju sarežģījumiem saņemt kredītus bankās nepietiekamā kredītnodrošinājuma dēļ. MVU AP locekļi minēja arī tādus jautājumus kā PVN samazināšana skaistumkopšanas nozarei, atsevišķu uzņēmējdarbības nozaru sakārtošana. Tika minēti arī sarežģījumi struktūrfondu izvērtēšanas procesā un izteikti priekšlikumi paātrināt pašu izvērtēšanas procesu, kā arī padarīt pieejamāku un atklātāku informāciju par struktūrfondiem.
Tikšanās noslēgumā ministrs vēlreiz aicināja uzņēmējus stiprināt sadarbību un izteikt priekšlikumus gan par nodokļu sistēmas uzlabošanu, gan arī par citiem jautājumiem, kas veicinātu uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!