• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu ministres un ģenerālprokurora tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2004., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 14.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

15.12.2004., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu ministres un ģenerālprokurora tikšanos

14.decembrī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa tikās ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, lai pārrunātu sadarbības jautājumus.
Amatpersonas pārsprieda Latvijas drošības iestāžu – Satversmes aizsardzības biroja, Drošības policijas, Militārās pretizlūkošanas dienesta – pārraudzību. Ministru kabinets pieņēma lēmumu nodot Satversmes aizsardzības biroju Tieslietu ministrijas padotībā šā gada oktobra vidū. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu tieslietu ministre var pārbaudīt biroja vai tā amatpersonu lēmumu tiesiskumu un atcelt prettiesiskus lēmumus, kā arī prettiesiskas bezdarbības gadījumā dot rīkojumus un pieņemt lēmumus. Taču saskaņā ar Satversmes aizsardzības biroja likumu iestāde kontrolē klasificētās informācijas apmaiņu ar starptautiskajām organizācijām, šīs informācijas aizsardzības pasākumus, kā arī veic operatīvās darbības valsts drošības jautājumos, tādēļ likumā ir precīzi jādefinē Tieslietu ministrijas un Latvijas Republikas prokuratūras pārraudzības apjoms.
Ministre ar ģenerālprokuroru pārrunāja arī tiesu sistēmas attīstības jautājumus, tai skaitā jaunā Tiesu iekārtas likuma projektu. Amatpersonas ir vienisprātis, ka tiesnešu atlases kritērijiem ir jābūt ļoti augstiem, lai vairotu sabiedrības uzticību tiesu sistēmai, kā arī celtu tiesnešu amata prestižu. Tā kā likumprojekta izstrādē līdzdarbojusies arī Latvijas Republikas prokuratūra, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa aicināja to aktīvi iesaistīties arī turpmākajos tiesu sistēmas reformas posmos.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!