• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atzīmēs Pretkorupcijas dienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā jāņtārpiņi sniegā

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atzīmēs Pretkorupcijas dienu

Ceturtdien, 9.decembrī, pirmo reizi pasaulē atzīmēs Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pretkorupcijas dienu, informē sabiedrība par atklātību “Delna”. Tā iezīmē ANO Pretkorupcijas konvencijas pieņemšanu pagājušā gada decembrī.
Šis starptautiskais līgums nosoda korupciju kā apkaunojošu noziegumu visā pasaulē neatkarīgi no valstu kultūras vides un tiesiskās sistēmas. Konvencija formalizē valsts pārvaldes un politiķu pienākumu visās darbībās orientēties uz kopējo sabiedrisko labumu. Līguma dalībvalstis apņemas apkarot un novērst korupcijas noziegumus ciešā starptautiskā sadarbībā. Konvencijā akcentēta arī nevalstisko organizāciju loma korupcijas novēršanā un apkarošanā.
Kā skaidro sabiedrība par atklātību “Delna”, Latvija vēl nav konvencijas dalībvalsts, tāpēc “Delna” un tās mātesorganizācija “Transparency International” (TI) aicina visus labas gribas Latvijas politiķus veicināt mūsu valsts pievienošanos šim dokumentam.
9.decembrī “Delna” vienlaikus ar “Transparency International” tīkla organizācijām visā pasaulē paziņos TI Starptautisko korupcijas barometru – socioloģisko aptauju rezultātu apkopojumu. Aptaujas notikušas 64 valstīs, arī Latvijā.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!