• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā jāņtārpiņi sniegā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2004., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/97585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā veidosim veselības aprūpes budžetu

Vēl šajā numurā

08.12.2004., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā jāņtārpiņi sniegā

 

JUBILEJA001.PNG (91720 bytes)
Foto: Helēna Medne
JUBILEJA002.PNG (113349 bytes)
Latvīte Medniece un mākslinieces
radītie tēli
Foto: Leonīds Gusevs

Dienu no dienas kopā ar mālu, šķiet, tā varētu raksturot mākslinieces Latvītes Mednieces dzīvi. 8.decembrī izcilajai latviešu keramikas vecmeistarei aprit astoņdesmit gadu. Mākslinieces darbi tikko bija skatāmi Sv. Pētera baznīcā Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas nodaļas absolventu darbu izstādē “Gaišie astoņdesmit”.
Gaišs ir arī mākslinieces radošais mūžs – to bagātina autores radītie tēli dažādos keramikas materiālos un tehnikās, arī dažādos žanros. Savas ieceres Latvīte Medniece īsteno gan sīkplastikā, gan figurālajā plastikā un monumentālās dekoratīvās keramikas formās, aizvien iepriecinādama viņas talanta cienītājus mūsu zemē un ārvalstīs. Mākslinieces daiļrade guvusi arī augstu starp-tautisku vērtējumu – Latvīte Medniece ir Ženēvas Starptautiskās keramikas akadēmijas godabiedre.
Lai māksliniecei veselība un radošs gars! Gaidīsim jaunas iespējas tikties ar meistares roku un fantāzijas radītajiem tēliem – zvejas vīriem un sievām, jāņtārpiņiem sniegā un daudziem citiem, arī viņas tik iemīļotajiem putniem – kaijām un gulbjiem.

Marika Marherte

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!