• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot Cēsīs austu valsts karogu

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs

Apvienotajā Karalistē

12.novembrī Latvijas vēstniecībā Londonā tika rīkota pieņemšana, lai pieminētu Latvijas brīvības cīņās kritušos un atzīmētu Latvijas armijas dibināšanas 85.gadskārtu. Uz pasākumu tika aicināti Londonas diplomātiskā korpusa pārstāvji, NATO un Lielbritānijas valsts amatpersonas, kā arī latviešu sabiedrisko organizāciju vadītāji.
Pieņemšanas laikā vēstniecības vadītāja v.i. Uģis Bambe un aizsardzības atašejs pulkvežleitnants Vitauts Mihalovskis pasniedza Latvijas Republikas aizsardzības ministra medaļas “Par ieguldījumu Latvijas iestāšanās NATO”. Goda medaļas par īpašu ieguldījumu Latvijas virzībā uz NATO tika pasniegtas ģenerālim Garijam Džonsonam, bijušajam britu aizsardzības atašejam Latvijā Endrū Tagijam un bijušajai padomniecei Latvijas Aizsardzības ministrijā Patrīsijai Šēringai.
Uzrunu laikā atzīmēta simboliskā sakritība, jo Lāčplēša diena tiek atzīmēta vienā dienā ar britu Piemiņas dienu, kad arī tiek pieminēti un godināti bojāgājušie britu karavīri. Lielbritānijas un Latvijas sadarbība valsts aizsardzībā sākās jau 1918.gadā, kad britu kuģi sniedza atbalstu Latvijas brīvības cīņās. Pašreiz Latvija un Lielbritānija ir sabiedrotās kā NATO dalībvalstis. Zīmīgi, ka Lielbritānija ir tā NATO dalībvalsts, kas pašreiz nodrošina Baltijas gaisa telpas patrulēšanu.

Austrijā

Latvijas vēstniece Austrijā Elita Kuzma un Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē vēstnieks Aivars Vovers aicina Austrijas politikas, kultūras, preses, saimniecisko aprindu, diplomātiskā korpusa pārstāvjus, kā arī Austrijā dzīvojošos tautiešus uz arhitektūras izstādes atklāšanu un diplomātisko pieņemšanu 16.novembrī par godu valsts 86. gadadienai. Izstādi atklās kultūras ministre Helēna Demakova un Austrijas federālā kanclera biroja valsts sekretārs mākslas un mēdiju jautājumos Francs Moraks.
Latvijas laikmetīgās arhitektūras izstādi sagatavojusi Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi. Izstādes atklāšanas laikā ievērojamais Austrijas arhitekts Folkers Gīnke prezentēs Liepājas koncertzāles projektu “Lielais dzintars”, kura patronese ir Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pasākumā piedalīsies Liepājas domes delegācija domes priekšsēdētāja Ulda Seska vadībā.
Pieņemšanas laikā viesi varēs apskatīt plašu latviešu tautas tērpu izstādi, ko sagatavojusi tautas tērpu centra “Senā klēts” direktore Maruta Grasmane. Atzīmējot Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, no 2004. gada 1. maija šī tautas tērpu izstāde bija apskatāma Austrijas vēsturiskajā sirdī – Ostarrihi.
Svinīgais pasākums notiks Vīnes centrā, vēsturiskajā Koburga pilī. Viesus uzrunās Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Austrijā Elita Kuzma, kultūras ministre Helēna Demakova, Austrijas valsts sekretārs mākslas un mēdiju jautājumos Francs Moraks un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!