• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas žurnālistu vizīti Ekonomikas ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem ārvalstīs

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas žurnālistu vizīti Ekonomikas ministrijā

Vakar, 15.novembrī, Ekonomikas ministrijā viesojās Vācijas masu mediju pārstāvju delegācija. Žurnālistu delegācija Latvijā ieradusies, lai iepazītos ar Latvijas ekonomisko attīstību un sadarbību ar Vāciju. Ar žurnālistiem tikās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora pienākumu izpildītājs Andris Ozols, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš, kā arī Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Ekarts Harolds.
EM valsts sekretāra vietnieks A.Liepiņš sniedza informatīvu prezentāciju par Latvijas ekonomiskajiem rādītājiem, uzsverot augsto iekšzemes kopprodukta IKP rādītāju ES valstu vidū, kā arī ārvalstu investīcijām labvēlīgo vidi valstī. Viesi tika iepazīstināti arī ar Latvijas makroekonomikas mērķiem nākamajiem gadiem un galvenajām Latvijas sadarbības valstīm. LIAA direktora pienākumu izpildītājs A.Ozols iepazīstināja žurnālistus ar aģentūras un tās pārstāvniecību ārvalstīs darbību. Viņš minēja arī galvenos Latvijas plusus ekonomiskai izaugsmei – ģeogrāfiskais stāvoklis, sakari ar austrumiem (transporta un sakaru līnijas), lidostas “Rīga” un aviolīniju attīstība, augsti izglītots darbaspēks, stabila makroekonomiskā attīstība, brīvās ekonomiskās zonas, valsts atbalstu inovatīvas rūpniecības attīstībai. TAVA direktors U.Vītoliņš atzīmēja tūrisma nozares nozīmību Latvijas ekonomiskajā attīstībā, jo šī nozare attīstās visstraujāk un veiksmīgāk. U.Vītoliņš atzīmēja triju Baltijas valstu sadarbības nozīmi tūrisma nozares attīstībai šajā reģionā. TAVA direktors norādīja arī uz jūtīgajiem jautājumiem tūrisma nozarē – sezonalitāti un Latvijas viesnīcu nepietiekamo kapacitāti.
Tikšanās otrajā daļā žurnālisti uzdeva jautājumus. Tie bija saistīti gan ar Latvijas, Krievijas un ES attiecībām, gan ar Latvijas un Krievijas sadarbību tranzīta jomā. EM sarunā uzsvēra tranzīta apjoma caur Rīgas ostu straujo pieaugumu (5,5% 2002.–2003.gadā).
Žurnālisti interesējās arī par korupcijas tēmu Latvijā, kur Latvijas puse norādīja uz visai veiksmīgo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbību Latvijā. Vācu preses pārstāvji interesējās arī par to, vai valdību biežā maiņa neietekmē valsts ekonomisko attīstību. Uz to tika norādīts, ka ekonomiskās attīstības pamatvirzieni un mērķi ir noteikti Ekonomikas ministrijas izstrādātajā Tautsaimniecības vienotajā stratēģijā un ka tiek turpināts darbs, lai tos sasniegtu.
Tika jautāts arī par algu un nodokļu sistēmu Latvijā. Vairāki jautājumi skāra ES struktūrfondu izlietojumu un prioritātes. Kā viena no prioritārajām jomām tika minēta investīciju nepieciešamība transporta, loģistikas jomā, kā arī ostu infrastruktūras attīstībai, īpaši termināļu izbūvei. Žurnālisti interesējās arī par to, kā tiek paredzēta Latvijas pāreja uz vienoto ES valūtu eiro. Latvijas puse uzsvēra, ka tas notiks saskaņā ar Māstrihtas kritērijiem – no nākamā gada latu piesaistot eiro un pārejot uz vienoto valūtu 2008.gadā.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!