• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu pārkāpumiem Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2004., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Atvērto durvju dienu tieslietu iestādēs Rīgā

Vēl šajā numurā

29.10.2004., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu pārkāpumiem Ukrainā

Procedūra: Rezolūcija
Debates: 2004.gada 27.oktobris
Balsojums: 2004.gada 28.oktobris

Ņemot vērā gaidāmās prezidenta vēlēšanas Ukrainā, 28.oktobrī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā deputāti mudina Ukrainas iestādes un amatpersonas “izbeigt demokrātisko procedūru pārkāpumus” un nodrošināt kandidātu, opozīcijas partiju pārstāvju un neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu brīvību no visu līmeņu valsts amatpersonu iebiedēšanas un spiediena.
Deputāti pauž satraukumu par faktu, ka Ukrainas slepenais dienests ir sācis izmeklēšanu par studentu grupas “Pora” saistību ar terorismu, un stingri nosoda policijas vienību vardarbīgos uzbrukumus grupas biedriem, no kuriem vairāki ir arestēti. Tāpat deputāti uzsvēra, ka “starptautisko demokrātijas normu ievērošana vēlēšanu procesā ir ļoti būtiska Ukrainas un Eiropas Savienības attiecību turpmākajai attīstībai”. Atzinīgi novērtējot Ukrainas valdības apņemšanos ļaut vietējiem un starptautiskajiem novērotājiem uzraudzīt vēlēšanas un nodrošināt viņiem netraucētu pieeju visiem vēlēšanu procesa aspektiem, deputāti tomēr uzsver, ka Eiropas Savienības un Ukrainas “divpusējās attiecības būs nopietni jāpārskata, ja vēlēšanās būs notikusi būtiska krāpšanās”.
Parlaments arī aicina Eiropas Komisiju Kaimiņattiecību politikas rīcības programmā iekļaut pasākumus Ukrainas pilsoniskās sabiedrības veicināšanai.
EP deputāti no Latvijas Rihards Pīks un Guntars Krasts bija aktīvi iesaistījušies rezolūcijas teksta izstrādē, bet Aldis Kušķis par šo jautājumu uzstājās 27.oktobra debatēs.
Prezidenta vēlēšanas Ukrainā notiks 2004.gada 31.oktobrī ar iespējamo otro kārtu 2004.gada 21.novembrī.

Eiropas Parlamenta Masu saziņas līdzekļu direktorāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!