• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Atvērto durvju dienu tieslietu iestādēs Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2004., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību starp valsts institūcijām un privātā sektora uzņēmumiem

Vēl šajā numurā

29.10.2004., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Atvērto durvju dienu tieslietu iestādēs Rīgā

Vakar, 28.oktobrī, Latvijas tieslietu sektora iestādes – Tieslietu ministriju (TM), Augstāko tiesu, kā arī citas Rīgas tiesas – Atvērto durvju dienā kopumā apmeklēja vairāk nekā 100 personu – pārsvarā skolēni un studenti.
Atvērto durvju dienas viesi galvenokārt interesējās par tiesu izskatāmo lietu sarakstiem un karjeras iespējām tieslietu sektorā.
TM Atvērto durvju dienas apmeklētāji, viesojoties ministres Vinetas Muižnieces kabinetā, interesējās par dažādiem interjera priekšmetiem. Ministri viesi sastapa izskatām šīs dienas pasta sūtījumus, viņa pastāstīja par kabineta vēsturi un detaļām, ko mainījusi interjerā, uzsākot darbu ministres amatā.
Tieslietu ministres darbam vakar sekoja līdzi arī divas “ēnas” – Rīgas Teikas vidusskolas 11.klases skolniece Dita Amoliņa un Siguldas valsts ģimnāzijas 12.klases skolniece Arta Mellupe. Darba dienas noslēgumā ministre par piemiņu viņām dāvāja K.Dišlera grāmatu “Valsts varas orgāni un viņu funkcijas”.
Ministrijas Atvērto durvju dienas dalībnieki viesojās arī valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska kabinetā un vēlāk, sapulcējušies Valsts kancelejas Zaļajā zālē, ieņēma vietas pie Ministru kabineta darba galda un noklausījās ministres un citu TM amatpersonu stāstījumu par TM darbību. Vēsturiski šīs telpas piederējušas tieslietu iestādēm.
Pēc ekskursijas pa ministrijas gaiteņiem dalībnieki saņēma TM Sabiedrisko attiecību nodaļas sagatavotu uzdevumu – orientēšanos pa TM gaiteņiem ar sagatavotiem jautājumiem, uz kuriem atbildes varēja atrast dažādās TM telpās, piemēram, lai atbildētu uz jautājumu, cik no bijušajiem tieslietu ministriem, sākot no 1918.gada, valkājuši acenes, Atvērto durvju dienas dalībniekiem bija jāatrod siena, kur izvietoti visu bijušo tieslietu ministru fotoportreti.
Savukārt Augstākās tiesas (AT) Atvērto durvju dienas viesi AT sēžu zālē noklausījās AT priekšsēdētāja Andra Guļāna uzrunu, uzdeva viņam dažādus jautājumus par tiesu darba specifiku un pēcāk viesojās AT pagrabos, bijušajā bumbu patvertnē ierīkotajā, 1998.gadā atklātajā Augstākās tiesas vēstures muzejā.
Vairākās tiesās viesi piedalījās gan krimināllietu, gan civillietu iztiesāšanā.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!