• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar pērno maizi statistiķu galdā

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Rzeczpospolita”: “Krievu izcelsmes multimiljonāra vadītie populisti nevaldīs Lietuvā, kaut arī ir guvuši lielāko atbalstu Lietuvas parlamenta vēlēšanās, kuru otrā kārta notika svētdien. Viktora Uspaskiha Darba partijai būs 39 no 141 deputātu vietas parlamentā. Tas liecina, ka Lietuvā pirmo reizi tiks izveidota valdība, kurā ietilps kā kreisie, tā arī labējie grupējumi.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “ES Parlaments sācis atklātu cīņu ar nākamo Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu. Tāpēc iespējams, ka Romāno Prodi un viņa komandai vajadzēs palikt amatā, līdz Barrozu saviem 24 komisāriem panāks vairākuma atbalstu. Šķiet, Barrozu cer uz 88 liberāļu balsīm, tomēr britu liberālis Dafs saka, ka no viņa frakcijas par Komisiju varētu balsot, labākajā gadījumā, desmit deputāti. Barrozu ir darīšana ar Parlamentu, pret kuru beidzot jāizturas nopietni. Nepieredzētā krīze ES ir izraisījusies neizdevīgā laikā. Vispirms tā aptumšos piektdien Romā gaidāmās Eiropas pirmās konstitūcijas parakstīšanas svinības, turklāt krīzes dēļ cietīs arī konstitūcijas ratificēšana dalībvalstīs un ieplānotā iestāšanās sarunu sākšana ar Turciju.”

Vācu “Welt am Sonntag”: “Komisārs Ginters Ferhoigens grib atdzīvināt Eiropas ekonomiku. Viņš saka: mēs nevaram industriālajiem sektoriem radīt siltumnīcas apstākļus un vilkt laukā čeku grāmatiņu. Taču mēs varam kaut ko darīt, lai uzlabotu pamatnosacījumus. Šķiet, ka ES līdz 2010.gadam nesasniegs savu mērķi un nepadarīs Savienību par konkurētspējīgāko telpu pasaulē. Ferhoigens to izskaidro ar iekšējā pieprasījuma samazināšanos ES dalībvalstīs, straujo naftas cenu pieaugumu, taču galvenokārt ar to, ka dalībvalstis nav izpildījušas mājas uzdevumus. Taču, pēc viņa domām, neesot svarīgi, “vai mēs amerikāņus pārspēsim 2010.gadā vai nedaudz vēlāk. Svarīgi, lai izmainītos tendence, lai mēs palielinātu produktivitāti, ekonomikas attīstību un nodarbinātību”.”

Angļu “Financial Times”: “Daudzu atmiņā ir kāds īpašs “Prodi brīdis”, pamatā saistīts ar neveiklības vai izgāšanās momentiem. Daudzi diplomāti Romāno Prodi pie EK stūres pavadītos gadus uzskata par neveiksmi, savukārt pats Prodi kungs, kura pilnvaras beidzas šomēnes, uzskata, ka vēsture viņu tiesās labvēlīgāk. Pat ja arī ne, atklāts paliek jautājums, vai jebkurš cits būtu spējis veiksmīgi darboties pozīcijā, ko agrākais tirdzniecības komisārs Pīters Sazerlends nosaucis par “vienu no grūtākajiem amatiem pasaulē”. Raksts sniedz ieskatu Romāno Prodi līdzšinējā politiskajā darbībā un tās tālākajā perspektīvā, kad pēc piecu gadu cīņām Briselē viņš plāno savus jaunos uzdevumus, atgriežoties Itālijas politikā.”

Nīderlandes “Haagsche Courant”: “Virkne Nīderlandes Ārlietu ministrijas augsta ranga valsts amatpersonu pagājušajā gadā administratīvas kļūdas dēļ ir tikušas iekļautas kategorijā, kas tām ļauj saņemt pārāk lielu atalgojumu. Vairāk nekā 146 000 eiras, kas tika izmaksātas, nav iespējams pieprasīt atmaksāt.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!