• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Soli tuvāk struktūrfondu naudai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2004., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95515

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akmeņu augšana un citi noslēpumi

Vēl šajā numurā

26.10.2004., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Soli tuvāk struktūrfondu naudai

Vakar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) paziņoja par pirmo līgumu parakstīšanu ar uzņēmumiem, kas saņems Eiropas Savienības strukturālo fondu līdzfinansējumu iesniegto projektu realizēšanai.

Pirmie līgumslēgšanas slieksni sasnieguši trīs uzņēmumi: SIA “BFDF”, kura darbības profils ir dizaina mēbeļu tirdzniecība, SIA “Interaktīvo tehnoloģiju grupa”, kas strādā informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī kokrūpniecības uzņēmums SIA “Daiļrade koks”.
SIA “BFDF” direktore Indra Križus pastāstīja, ka uzņēmums savu projektu – piedalīšanos starptautiskā izstādē Ķelnē – jau īstenojis. Viņa arī norādīja, ka tiek plānota vēl divu projektu izstrāde līdzfinansējuma saņemšanai. Savukārt SIA “Daiļrade koks” projekts paredz darba drošības uzlabojumus un ražošanas modernizāciju. Uzņēmumam ir četras ražotnes, kas atrodas Viļakā, Vaiņodē, Siguldā un Pļaviņās, tāpēc līdzfinansējuma saņemšana nozīmē arī pozitīvu ieguldījumu vietējās sociālās vides uzlabošanā. “Interaktīvo tehnoloģiju grupas” valdes priekšsēdētājs Māris Pazars uzsvēra, ka informācijas tehnoloģiju jomā ir sevišķi svarīgi pieņemt pareizus un savlaicīgus lēmumus, tāpēc projekta līdzekļi tiks ieguldīti tirgus izpētē.
LIAA direktors Juris Kanels pauda gandarījumu par sekmīgo projektu izvērtēšanas procesu un norādīja – visticamāk, šie trīs uzņēmumi būs arī pirmo naudas saņēmēju skaitā. J.Kanels atgādināja, ka projektu pieteikumus LIAA sāka pieņemt šā gada 12.augustā, un šobrīd saņemts mazliet vairāk nekā simt projektu. Pagaidām uzņēmumi var pretendēt uz līdzfinansējumu, izvēloties kādu no trim Valsts atbalsta programmām, bet jau šodien LIAA slēdz līgumu ar Nodarbinātības valsts aģentūru par ceturtās programmas atklāšanu. Jau no 1.novembra uzņēmēji varēs iesniegt projektu pieteikumus programmā “Atbalsts nodarbināto kvalifikācijas celšanai, pārkvalifikācijai un tālākizglītībai”. LIAA 5.oktobrī gan pārtrauca pieteikumu pieņemšanu programmā “Komercsabiedrību pilnveidošana atbilstoši starptautiskajiem standartiem”, jo 77 iesniegto pieteikumu kopējais apjoms bija jau sasniedzis maksimālo līdz 2006.gadam programmas ietvaros pieejamo finansējumu – 37,7 miljonus latu. Taču J.Kanels norādīja, ka programma slēgta tikai uz laiku, līdz tiks izvērtēti iesniegtie projekti un būs zināma piešķiramā līdzekļu kopsumma. Tad arī varēs atsākt projektu pieteikumu pieņemšanu līdzfinansējumam no atlikušās naudas.
J.Kanels arī pastāstīja, ka no šīs dienas LIAA interneta mājas lapā ikvienam interesentam būs pieejama informācija par projektiem, par kuru realizēšanu jau noslēgti līgumi. Publicēts tiks projektu iesniegušā uzņēmuma nosaukums, piešķiramā atbalsta summa, atbalsta programmas nosaukums, līguma noslēgšanas datums un plānotais projekta īstenošanas termiņš. Tādējādi struktūrfondu līdzekļu sadalē būs nodrošināts atklātums, uzvēra J.Kanels.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Pieņemto projektu pieteikumu skaits Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Klientu apkalpošanas nodaļā (KAN)
Informācija par periodu: 2004.gada 12.augusts – 22.oktobris

Nr.

Valsts atbalsta
programmas

Kopā
pieņemto
projektu
skaits
(pēc KAN
datiem)

Kopā
pieprasītais
atbalsts
(pēc KAN
datiem)

Kopā
pieejamais
finansējums
VAP
2004.–2006.

1.

Atbalsts komercdarbības infrastruktūras modernizācijai

87

40 958 095,50

47 689 023,00

2.

Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai

3

229 418,00

10 273 580,00

3.

Atbalsts konsultācijām un komercsabiedrību dalībai starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās

18

142 542,16

12 310 858,00

Kopā:

108

41 330 055,66

70 273 461,00

LIAA dati

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!