• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2004., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95202

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar valsts amatpersonām un lauksaimnieku pārstāvjiem, lai pārrunātu situāciju liellopu gaļas tirgū

Vēl šajā numurā

19.10.2004., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem

Ministru prezidents Indulis Emsis 15.oktobrī tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas vadītāju Latvijā Reičelu van Elkanu un SVF pārstāvjiem. Viņi pateicās par iespēju tikties ar Ministru prezidentu, apsveica Latvijas valdības vadītāju sakarā ar valsts iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), kā arī sniedza vērtējumu un ieteikumus attiecībā uz mūsu valsts makroekonomisko attīstību un fiskālo politiku.
Sarunā ar I.Emsi R.van Elkana uzsvēra, ka iestāšanās ES sniegs nozīmīgu atbalstu Latvijas tautsaimniecības un citu nozaru attīstībai ilgtermiņā: “Tas ir pozitīvs stimuls valsts kopējai attīstībai.” Vienlaikus R.van Elkana mudināja I.Emsi un viņa vadīto valdību turpināt Latvijas uzsākto fiskālās politikas kursu un pauda gandarījumu par līdz šim paveikto makroekonomikas procesu stabilai attīstībai. SVF atzinīgi novērtēja Latvijā īstenoto pensiju politiku, kā arī to, ka mūsu valstī budžeta deficīts ir viens no zemākajiem Centrālajā un Austrumeiropas valstīs. “Latvijas valdība sadarbībā ar finanšu institūcijām iegulda daudz darba un raugās, lai tiktu izpildīti Māstrihtas kritēriji, īpaši akcentējot inflācijas apjomu,” sacīja I.Emsis.
Tikšanās dalībnieki pārrunāja valdības sagatavoto 2005.gada valsts budžeta projektu. I.Emsis un SVF pārstāvji runāja arī par ES vienotās valūtas – eiro – ieviešanu Latvijā, uzsverot nepieciešamību jau no nākamā gada 1.janvāra latu piesaistīt eiro, kas sniegtu būtisku ieguldījumu valsts makroekonomikai un fiskālai stabilitātei.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!