• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmumi apņēmības pilni iekarot jaunus pārtikas tirgus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2004., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Zemgaļi" zemā starta pozīcijā

Vēl šajā numurā

19.10.2004., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmumi apņēmības pilni iekarot jaunus pārtikas tirgus

No 17. līdz 21. oktobrim Latvijas ražotāji piedalās lielākajā Rietumeiropas pārtikas produktu, izejvielu un rūpniecības tehnoloģiju izstādē SIAL, kas reizi divos gados notiek Parīzē. Izstāde tiek pozicionēta kā globāla pārtikas industrijas kontaktu birža nozares speciālistiem un interesentiem ar plašu speciālo programmu spektru, kā arī sekciju “Trends & Innovations” (tendences un inovācijas). Izstādē galvenā uzmanība pievērsta pārtikas produktiem, alkoholiskajiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem, saldētajiem produktiem un pusfabrikātiem. Par Latvijas uzņēmumu dalību pasākumā gādājusi biedrība “Mārketinga padome”.
Iepriekšējā izstādē 2002.gadā piedalījās 5200 dalībnieku no 98 valstīm un ekspozīciju aplūkoja 135 000 apmeklētāju no 188 valstīm.
Pēc oficiālas izstādes rīkotāju statistikas, 2002.gadā 53% apmeklētāju meklēja jaunus piegādātājus, un 95% no viņiem šie meklējumi bija sekmīgi. 60% izstādes dalībnieku atrada jaunus biznesa kontaktus, kas palielināja viņu eksporta apjomus.
Šogad ekspozīcija izvietota trijās nacionālajās hallēs un reģionālajos paviljonos, un arī šogad izstādē ar saviem nacionālajiem stendiem piedalās 98 valstis, to skaitā Latvija. Izstādē Latvijas ekspozīcija veidota ar saukli “Growing green in Latvia”, kas apzīmē Latvijas lauksaimnieciskās un pārtikas pārstrādes atbilstību labas lauksaimniecības prakses ieteikumiem un dabas aizsardzības likumam jebkurā ražošanas posmā – no likumdošanas līdz ražošanas procesam un iepakojumam. Latvijas uzņēmumu kopstends izstādē SIAL atrodas 3.paviljonā, 3 F 025. stendā, un tas izvietots 57,5 m².
Latviju kopstendā pārstāv četri pārtikas ražotāji, kas iepriekš jau aktīvi piedalījušies dažādās reģionālajās un starptautiskajās pārtikas izstādēs: “Velte-L” (konservēti dārzeņi, ēdienu piedevas, delikateses, sinepes), “Mandor-Rīga” (augļu un ogu pārstrāde, produkcija: dzērvenes pūdercukurā, kaltētas baravikas); “Rīgas piensaimnieks” un “Rīgas piena kombināts”.
Realizējot valsts lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu, kopstendā esošie uzņēmumi saņem līdz 50% atlaidi par izstādes platības īri.
19.oktobrī Latvijas vēstniecībā Francijā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un vēstnieks Rolands Lappuķe par godu valsts pārstāvībai starptautiskajā pārtikas izstādē SIAL rīko pieņemšanu Latvijas uzņēmumiem un viņu sadarbības partneriem.
Izstādē SIAL šogad piedalās visas trīs Baltijas valstis. Diemžēl ar lietuviešu aktīvo dalību izstādēs Latvijai grūti sacensties – SIAL piedalās 21 Lietuvas uzņēmums, 12 no tiem valsti pārstāv kopstendā nacionālajā paviljonā, pārējie savu produkciju prezentē nozaru paviljonos. Savukārt Igauniju izstādē pārstāv divas firmas, kuru ekspozīcija atrodas nozaru paviljonos.

Ieva Jaunozola,
Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!