• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieaug arī ražotāju cenas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2004., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 22. septembrī

Vēl šajā numurā

22.09.2004., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieaug arī ražotāju cenas

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā augustā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieaugušas par 0,8 procentiem. Gada laikā cenas kāpušas par 10,9 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
Aizvadītajā mēnesī, salīdzinot ar jūliju, vietējā tirgū pārdotajai produkcijai cenas pieaugušas daudz straujāk nekā eksportētajai. Savukārt, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, cenu kāpums eksportētajai produkcijai apsteidz pašmāju tirgū pārdotās produkcijas cenu pieaugumu.
Cenu kopējo līmeni visvairāk paaugstināja cenu kāpums tādās rūpniecības nozarēs kā iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā, koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā (galvenokārt zāģēšanā, ēvelēšanā un impregnēšanā), pārtikas produktu un dzērienu ražošanā (galvenokārt piena pārstrādē un siera ražošanā), gatavo metālizstrādājumu ražošanā (galvenokārt metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošanā), kā arī ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošanā. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam metālu ražošanā, apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā, mēbeļu, kā arī celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!