• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodokļos iekasēts vairāk nekā pērn. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2004., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieaug arī ražotāju cenas

Vēl šajā numurā

22.09.2004., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodokļos iekasēts vairāk nekā pērn

Valsts ieņēmumu dienests (VID) augustā iekasējis 179,4 miljonus latu. Tas ir par piektdaļu vairāk nekā pērn augustā. Savukārt šā gada astoņos mēnešos dienests kopumā iekasējis 1338,5 miljonus latu. Līdz ar to VID administrējamo ieņēmumu plāns astoņos mēnešos izpildīts par 109,4 procentiem.
Pozitīvie nodokļu ieņēmumu rādītāji liecina, ka izmaiņas nodokļu maksāšanas kārtībā saistībā ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā augustā nav ietekmējušas ieņēmumu rādītājus, un tas savukārt liecina par stabilitāti nodokļu iekasēšanā, uzskata VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns. Augustā sasniegts ievērojams ieņēmumu pieaugums gandrīz visās pozīcijās. Dz.Jakāns, vērtējot dienesta paveikto, īpaši uzsver ievērojamo akcīzes nodokļa ieņēmumu pieaugumu salīdzinājumā ar pērnā gada augustu. Proti, akcīzes nodokļa ieņēmumi pieauguši par 37,5 procentiem. “Iekasētā summa par akcīzes nodokli naftas produktiem šā gada augustā ir lielākā vienā mēnesī iekasētā summa VID pastāvēšanas vēsturē. Jebkuras iestādes attīstībai liela nozīme ir arī kvalitatīvajiem rādītājiem, kuriem savas darbības laikā esmu pievērsis īpašu uzmanību. Turpinot iepriekšējos mēnešos aizsākto, arī turpmāk tiks veikti pasākumi nodokļu administrācijas darba pilnveidošanā un uzlabošanā, lai sasniegtu pozitīvus nodokļu ieņēmumu rādītājus,” sola VID ģenerāldirektors.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!