• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunumi medikamentu apritē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kāpēc cēlušās OCTA cenas

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunumi medikamentu apritē

ZALES.PNG (97636 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Lētākas vakcīnas

No 2006.gada Latvija, Lietuva un Igaunija varētu veikt kopējus zāļu iepirkumus. Kopēji iepirkumi ļautu nodrošināt zemākas iepirkuma cenas, jo tiktu nodrošināts plašāks tirgus. Arī Pasaules veselības organizācijas eksperti uzskata, ka, Latvijai, Lietuvai un Igaunijai kopīgi iegādājoties vakcīnas lielākās partijās, tās būtu divas trīs reizes lētākas nekā pašlaik. Kopīgi varētu iegādāties kombinētās vakcīnas pret B hepatītu, difteriju, garo klepu, stingumkrampjiem un poliomielītu.
Patlaban visas trīs Baltijas valstis diskutē par iespēju kopīgi iegādāties vakcīnas. Nākamajam gadam Baltijas valstis vēl nevarēs iepirkt vakcīnas kopīgi, jo nav saskaņotas juridiskās nianses.

Reģistrā lētāki līdzvērtīgi medikamenti

Veselības ministrija (VM) un Zāļu cenu aģentūra sola turpināt pērn iesākto praksi, kompensējamo zāļu sarakstā iekļaujot lētākus līdzvērtīgas kvalitātes medikamentus, lai palielinātu zāļu pieejamību iedzīvotājiem.
Pērn, sarakstā iekļaujot vairākus lētākus medikamentus, par 29% palielinājās izrakstīto recepšu skaits, lai gan finansējums nemainījās.
Savukārt šogad pirmajā pusē parakstīto recepšu skaits, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, palielinājās par 8,4%. “Šie fakti liecina, ka iesāktā prakse ir jāturpina, jo šī sistēma dod iespēju nodrošināt zāles plašākam cilvēku lokam,” teica VM Farmācijas departamenta direktors Juris Bundulis. Viņš norādīja, ka 2003.gadā apmēram par septiņiem procentiem samazinājusies vienas parakstītās receptes cena. Lielu atspaidu dod arī jaunā prasība, ka farmaceita uzdevums ir vienmēr pircējam piedāvāt lētāko medikamentu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!