• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par meža dzīvnieku nodarīto postījumu kompensēšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piena kvotām un to administrēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par meža dzīvnieku nodarīto postījumu kompensēšanas kārtību

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi vairākus normatīvos aktus, kuros noteikta kārtība, kādā kompensējami medījamo dzīvnieku nodarītie postījumi mežsaimniecībai un lauksaimniecībai. Tie īpaši aktuāli laikā, kad laukos notiek ražas novākšana un atklājas meža dzīvnieku izpostītie stādījumi un sējumi.
Vienlaikus ar zemes īpašuma tiesību iegūšanu zemes īpašnieks savā apsaimniekojamā teritorijā tiek pie tiesībām medīt. Zemes īpašnieks savā teritorijā var medīt pats vai, noslēdzot līgumu, medību tiesības nodot citam medniekam vai medību kolektīvam. Tā kā medniekiem ir pienākums regulēt dzīvnieku skaitu apsekojamās teritorijās, tad šie mednieki ir atbildīgi arī par meža dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem konkrētajā teritorijā.

Zemes īpašnieks par postījumiem ziņo Valsts meža dienesta (VMD) mežniecībā, iesniedzot iesniegumu ar postījumu aprakstu. Gadījumā, ja platība atrodas nacionālā parka vai rezervāta teritorijā, iesniegums jāiesniedz attiecīgajā administrācijā. Komisija apsekos postījumus dabā un atbilstoši ZM izstrādātai metodikai noteiks zaudējumu apjomu. Saskaņā ar komisijas sastādīto aktu medību tiesību lietotājs (mednieks vai medību kolektīvs, kura pārziņā ir šī teritorija) sedz zaudējumus cietušajam.
Ja zemes īpašnieks savas medību tiesības nav nodevis medniekiem vai arī pats medī savā teritorijā, kompensācija par meža dzīvnieku nodarītajiem postījumiem netiek izmaksāta. Ja dzīvnieki postījumus nodarījuši laikā, kad medības nav atļautas, un saimnieks veicis visus iespējamos aizsardzības pasākumus, medīšana var tikt atļauta. Tādā gadījumā VMD jāsastāda noteikta parauga akts par nodarītajiem postījumiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!