• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piena kvotām un to administrēšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 14.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piena kvotām un to administrēšanas kārtību

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi vairākus būtiskus grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā tiek veikti darījumi ar piena kvotām, šo kvotu administrēšanas un kontroles kārtība, kā arī soda naudas aprēķināšanas un iekasēšanas kārtība”. Grozījumi normatīvajā aktā veikti, lai pilnveidotu un nostiprinātu piena kvotu sistēmas funkcionēšanu Latvijā.
Visi darījumi ražotājiem ar piena kvotām beigsies 2005.gada 1.janvārī, nevis 1. februārī, kā bija noteikts iepriekš. Termiņa saīsinājums nepieciešams, jo Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centram (VCIDAC) jau līdz 1.februārim jāiesniedz Eiropas Komisijā apkopota informācija par piena kvotu sistēmas līdzšinējo darbību, īpaši attiecībā uz piena kvotu pārveidošanu, pirkšanu un pārdošanu. Savukārt pārraudzības ganāmpulku īpašniekiem, kuru ganāmpulkos salīdzinājumā ar iepriekšējo pārraudzības gadu izslaukums būs palielinājies, piena kvotu darījumu kārtībā noteikta iespēja no valsts rezerves saņemt papildu kvotu.
Gadījumā, ja ražotājs kvotu nomā, viņš nedrīkst šo nomāto kvotu iznomāt tālāk, pārdot vai pārveidot, jo juridiski šī kvota pieder citam īpašniekam. Piena kvotas īpašnieka nāves gadījumā piena kvotas pārvaldnieku apstiprina VCIDAC, bet pārējie mantošanas nosacījumi kvotai noteikti saskaņā ar attiecīgajām Civillikuma normām.
Grozījumos precizēti nosacījumi kvotu pirkšanai. Ja ražotājs pērk kvotu, tad viņš ir atbildīgs par visa nopirktā daudzuma izpildi, neizpildi vai pārpildi. Pērkot kvotu, tās jaunajam īpašniekam jāņem vērā, ka iepriekšējais ražotājs daļu kvotas jau izpildījis. Kvotas pircējam tad jāaprēķina, cik piena viņš drīkstēs pārdot gadā, kurā kvota ir nopirkta, lai tā netiktu pārsniegta un nebūtu jāmaksā soda nauda.
Noteiktas arī papildu saistības piena laboratorijām. Tām ik mēnesi būs jāiesniedz VCIDAC atskaites par iepriekšējā mēnesī veiktajām piena analīzēm. Šī prasība nepieciešama, lai pilnveidotu kvotu sistēmas izsekojamību un kontroli.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!