• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu izlietojuma pārbaudēm bruņotajos spēkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par meža dzīvnieku nodarīto postījumu kompensēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļu izlietojuma pārbaudēm bruņotajos spēkos

Jau ziņots, ka aizsardzības ministram radušās aizdomas par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sakaru un informātikas attīstībai paredzēto līdzekļu izlietojuma mērķtiecību. Aizsardzības ministrijā (AM) veiktās pārbaudes rezultāti liecina, ka NBS līguma par 1,9 miljoniem latu 2003. un 2004.gadā noslēgtā papildu vienošanās ar SIA “Diglat” ir pretlikumīga. Aizsardzības ministrs Atis Slakteris ir uzdevis NBS vadībai novērst konstatētos trūkumus, kā arī saukt pie atbildības šādas NBS amatpersonas: NBS štāba bijušo Sakaru un informātikas departamenta priekšnieku pulkvedi J.Hofmani, NBS štāba Sakaru un informātikas departamenta priekšnieku pulkvežleitnantu E.Plečkenu, NBS štāba Sakaru un informātikas departamenta Informātikas pārvaldes priekšnieku komandleitnantu G.Indriksonu.
Papildus tiks izvērtēta arī bijušā NBS štāba priekšnieka brigādes ģenerāļa K.Krēsliņa, AM Juridiskā departamenta Līgumu un nekustamo īpašumu kontroles nodaļas vadītājas I.Alkšeres un vecākā referenta G.Kļaviņa, kā arī vairāku bijušā Iegādes un apsaimniekošanas departamenta amatpersonu atbildības pakāpe. Pārbaudes materiāli jau nosūtīti Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izvērtēšanai.
Aizsardzības ministrs uzskata, ka likumpārkāpuma situācija tolaik radusies arī nepilnīgas sakaru un informāciju tehnoloģijas ieviešanas organizācijas dēļ, jo gan AM, gan NBS štābā pastāv atsevišķi sakaru un informāciju tehnoloģiju departamenti, kuru sadarbība un koordinācija ir vāja.
“Lai novērstu funkciju dublēšanos, uzlabotu kontroli pār līdzekļu izlietojumu un nodrošinātu NBS ar moderniem sakaru un informātikas līdzekļiem, jāveido vienots sakaru un informātikas departaments. Tādā veidā tiks ietaupīti un efektīvāk izmantoti gan finanšu, gan speciālistu resursi,” uzsver ministrs.
A.Slakteris uzskata, ka laikā, kad valsts aizsardzības attīstībai tiek piešķirts papildu finansējums, ir nepieciešama pastiprināta kontrole pār tā izlietojumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!