• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pašvaldības pieprasa no iedzīvotāju ienākuma nodokļa 75 procentus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Studiju maksu noteiks par programmu kopumā

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldības pieprasa no iedzīvotāju ienākuma nodokļa 75 procentus

Ar atšķirīgiem viedokļiem beigušās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Finanšu ministrijas (FM) sarunas par nākamā gada budžetu. LPS tajās pauda stingru nostāju, aizstāvot pašvaldību viedokli, ka 2005.gadā pašvaldībām jāsaņem 75 procenti no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pašreizējo 71,6 procentu vietā. Tā kā vienota nostāja nav panākta, viedokļu saskaņošana turpināsies valsts budžeta 2005.gadam projekta apspriešanā Ministru kabineta Komitejā 20.septembrī.
LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis norādīja, ka 2005.gadā samazināsies pašvaldību budžeta pamats – ienākuma nodokļa bāze – plānotais ar nodokli neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma par apgādājamajiem palielinājums. Tāpēc LPS prasa iekļaut 2005.gada valsts budžeta likumprojektu paketē grozījumus likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas paredz iedzīvotāju ienākuma nodokli 2005.gadā budžetā ieskaitīt šādā sadalījumā: 75% – maksātāja dzīvesvietas pašvaldības budžetā, 25% – valsts pamatbudžetā. LPS skaidro, ka šāda iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdale segtu pašvaldību budžetu zaudējumus tad, ja ar nodokli neapliekamais minimums un nodokļa atvieglojums par apgādībā esošu personu 2005.gadā tiktu palielināts atbilstoši FM sagatavotajiem grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. 2005.gadā ir paredzēts ar nodokli neapliekamo minimumu palielināt no pašreizējā 21 lata uz 26 latiem un atvieglojumu par apgādībā esošu personu – attiecīgi no 10,50 uz 18 latiem.

Pēc LPS informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!