• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Studiju maksu noteiks par programmu kopumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 14. septembrī

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Studiju maksu noteiks par programmu kopumā

STUDENTI.PNG (130642 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Ministru kabineta Komiteja akceptējusi studiju līgumā obligāti ietveramos noteikumus, nosakot, ka studiju maksa līgumā būs jānosaka par visu studiju programmu kopumā. Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotajā noteikumu projektā tika ņemts vērā Latvijas studentu apvienības ieteikums, lai turpmāk novērstu iespēju palielināt augstskolu studiju maksu, to nesaskaņojot ar studentiem.
Noteikumi paredz, ka studējošais līgumu ar augstskolu slēdz uz visu programmas apguves laiku, nevis uz vienu mācību gadu. Studiju maksa ir vienīgais obligātais maksājums, kuru augstskola var saņemt no studējošā par studiju programmas apguvi atbilstoši augstskolas senāta apstiprinātajai studiju programmas izmaksai.
Studējošo pienākums ir ievērot augstskolas darbību regulējošos iekšējos normatīvos aktus un līguma saistības, kā arī līgumā noteiktajā termiņā un apmērā samaksāt studiju maksu.
Saskaņā ar Augstskolu likuma pārējas noteikumiem studiju līgumā obligāti ietveramie noteikumi Ministru kabinetam jānosaka līdz šā gada 1.novembrim.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!