• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kongresmeņi apliecina ASV labvēlīgo attieksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ungāru noskaņojums šodien labāks nekā parasti

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kongresmeņi apliecina ASV labvēlīgo attieksmi

Ministru prezidenta un ASV kongresmeņu preses īssaietā

Vakar, 19.augustā, beidzās ASV Kongresa delegācijas divu dienu vizīte Latvijā. Tās pirmajā dienā kongresmeņi tikās ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un Saeimas priekšsēdētāja biedru Andri Ārgali, bet vakar viņiem bija saruna ar Ministru prezidentu Induli Emsi.

Vakar notika arī Latvijas valdības vadītāja un ASV kongresmeņu preses īssaiets. Indulis Emsis uzsvēra, ka ASV kongresmeņu vizīte bijusi ļoti īsa. Pārrunāta situācija Latvijā, īpaši ostu un pārējās infrastruktūras attīstības jautājumi, kā arī Latvijas karavīru turpmākā uzturēšanās Irākā – jautājums, par ko septembrī notiks debates parlamentā. Pārrunāta arī ASV iespēju izmantošana, Latvijai iesaistoties ES tirgus paplašināšanā, un eventuāla sadarbība Ventspils naftas vada darbības atjaunošanai.
“Man liels prieks, ka kongresmeņi runāja arī var vides aizsardzību – jautājumu, kas ir manas darbības pirmā prioritāte,” piebilda Ministru prezidents.
Kongresmenis Džons Dankans no Teksasas, delegācijas vadītājs, pauda gandarījumu par sarunām ar trim augstākajām Latvijas amatpersonām. “Mēs esam ieradušies, lai apliecinātu ASV Kongresa labvēlīgo attieksmi pret Latviju. Kaut arī Latvija salīdzinājumā ar ASV ir maza, tomēr daudzas problēmas, ar ko jūs saskaraties, ir līdzīgas mūsu problēmām ASV,” teica Džons Dankans, paužot pārliecību, ka Latviju gaida gaiša nākotne.

“LV” jautājums:Dankana kungs, kurš no Rīgā apspriestajiem jautājumiem, jūsu vērtējumā, bija pats svarīgākais?

Dž.Dankans: – Mēs pārrunājām daudzus jautājumus, taču kā svarīgākos es minētu situāciju Irākā un Latvijas karavīru piedalīšanos tās noregulēšanā, kā arī jūsu valsts iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO. Mēs runājām arī par naftas cenu izmaiņām pasaulē. Būtībā trīs sarunās Rīgā mēs apspriedām visus svarīgākos jautājumus, ar ko mūsu valstīm jāsaskaras mūsdienu pasaulē. Mūsu delegācijas locekļi bijuši ļoti daudzās valstīs, un savos profesionālajos braucienos mēs īpašu nozīmi piešķiram parlamentārajiem kontaktiem. Mēs ar lepnumu uzskatām ASV par pasaules vadošo valsti, taču šo vadošo lomu vērtējam nevis kā iespēju dominēt pār citām zemēm, bet gan kā pienākumu un iespēju paplašināt brīvību visā pasaulē.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!