• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sakoptāko pagastu Zemgalē atzīst Smārdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2004., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Militārais piesārņojums. Tepat Latvijā

Vēl šajā numurā

06.08.2004., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sakoptāko pagastu Zemgalē atzīst Smārdi

Uzziņai

Konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts” otrajā kārtā Kurzemē par uzvarētāju atzīts Talsu rajona Laucienas pagasts, Latgalē – Balvu rajona Baltinavas pagasts, bet Vidzemē – Gulbenes rajona Lejasciema pagasts.

Zemgale bija pēdējais no četriem Latvijas novadiem, kur 4.augustā beidzās šā gada konkursa “Sakoptākais Latvijas pagasts” otrā kārta. Par novada uzvarētāju atzīts Tukuma rajona Smārdes pagasts.

Jūlija pēdējā un augusta pirmajā nedēļā konkursa Zemgales vērtēšanas komisija, kuras darbā piedalījās deviņu ministriju un vairāku sabiedrisko organizāciju pārstāvji, apmeklēja sešu rajonu konkursa otrajai kārtai izvirzītos sešus pagastus: Jēkabpils rajona Variešu, Aizkraukles rajona Skrīveru, Bauskas rajona Vecumnieku, Tukuma rajona Smārdes, Dobeles rajona Bērzes un Jelgavas rajona Glūdas pagastu. Lielākā daļa šo pašvaldību konkursa otrajā kārtā ir piedalījušās jau iepriekšējos gados, bet Dobeles rajona Bērzes pagasts startēja pirmo reizi, skaidro Zemgales attīstības aģentūras speciālists Juris Kālis.
Apkopojot komisijas dalībnieku sniegto vērtējumu, konkursa uzvarētāja godu izpelnījies Tukuma rajona Smārdes pagasts. Pašvaldība nominācijā “Lauku ceļu saimnieks” ieguvusi arī Satiksmes ministrijas visaugstāko vērtējumu par ceļu uzturēšanu un kopšanu un balvā saņems 10 000 latu.
“Augstā novērtējuma pamatā ir pagastā šogad īsā laikā izstrādātais un īstenotais Smārdes un Milzkalnes ciemu ielu rekonstrukcijas projekts, piesaistot Eiropas Savienības SAPARD programmas līdzekļus 360 000 latu apmērā, no kuriem 24% ir pašvaldības līdzfinansējums,” pagasta panākumu atslēgu raksturo J.Kālis. “Projekts lielā mērā izstrādāts un realizēts ar pagasta lielākā uzņēmuma SIA “Šlokenbeka” speciālistu atbalstu, un tā rezultātā ir noasfaltētas vairākas ielas, pilnībā veikta apgaismojuma, bet daļēji arī ūdensvada un kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija.”
Smārde ieguvusi arī visaugstāko vērtējumu nominācijās “Pagasta attīstības iespējas”, “Sakoptākā uzņēmējdarbības vide” un “Sabiedrisko attiecību veidošana pašvaldībā”.
Pagastā par pēdējā laika vienu no lielākajiem ieguvumiem tiek uzskatīts nesen izveidotais Smārdes Lauku sakaru centrs, kas iekārtots pašvaldības nama trešajā stāvā. Tur atrodas arī datorizētas darba vietas attīstības plānotājam, zemnieku konsultantam, arhitektam, nevalstiskajām organizācijām, kā arī ir telpas dažādu semināru un kursu organizēšanai.
Kā informē Zemgales attīstības aģentūras speciālists, nominācijā “Vides aizsardzība” par labāko atzīts Jelgavas rajona Glūdas pagasts, bet nominācijā “Zemkopība un lauku vide” uzvarējis Jēkabpils rajona Variešu pagasts. Nominācijā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” Labklājības ministrijas balvu saņems Aizkraukles rajona Skrīveru pagasts, bet Veselības ministrijas balvu – Bauskas rajona Vecumnieku pagasts. Bauskas rajonu pārstāvošais pagasts atzīts par labāko arī nominācijās “Mežs un sabiedrība”, “Izglītība un sports”, kā arī “Kultūrvides veidošana pašvaldībā”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!