• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecībai papildus piešķirtajiem līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2004., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 29.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.08.2004., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecībai papildus piešķirtajiem līdzekļiem

Šā gada budžeta grozījumos lauksaimniecībai papildus piešķirti 39 miljoni latu, ko paredz šodien Ministru kabinetā (MK) akceptētie grozījumi likumā “Par valsts budžetu”.
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, nenoliedzami, ir gandarīts par valdības lēmumu: “Ir patīkami apzināties, ka lauksaimnieku un lauksaimniecības uzņēmumu vajadzības valdībā tika saprastas. Īpaši priecīgs esmu par Finanšu ministrijas ļoti pozitīvo attieksmi, rodot iespēju atbalstīt mūsu ieteikumus budžeta grozījumiem,” uzsver zemkopības ministrs. Mārtiņš Roze sevišķi akcentē to, ka šī valdība pievērš uzmanību iepriekš nosaukto prioritāšu atbalstīšanai: “Līdz šim vairākas valdības deklarēja kā vienu no prioritātēm zemkopības atbalstīšanu, taču jebkurš nozarei svarīgs lēmums bija “izsitams” ar lielām grūtībām, tādēļ man jāizsaka liela pateicība kolēģiem valdībā, ka zemkopības nozare beidzot no deklaratīvas prioritātes kļuvusi par reālu,” secina Mārtiņš Roze, “katrā ziņā šie budžeta grozījumi ļaus realizēt vairākas ļoti svarīgas zemkopības nozares programmas, kas ir īpaši būtiski šogad – pirmajā gadā, kad mums pieejami arī Eiropas Savienības līdzfinansējuma līdzekļi.”
No budžetā rastajiem papildu līdzekļiem vislielākā summa – gandrīz 35 miljoni latu – atvēlēti programmas “Finansējums Eiropas Savienības fondu finansēto projektu un pasākumu īstenošanai” apakšprogrammai “Finansējums Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda garantijas daļas pasākumu finansēšanai”, lai nodrošinātu Pievienošanās līgumā Eiropas Savienībai paredzētā vienotā platībmaksājuma un papildu valsts tiešo maksājumu finansēšanu un Lauku attīstības plānā paredzēto pasākumu finansēšanu.
Subsīdijām lauksaimniecības produkcijas ražotājiem novirzīti 2,3 miljoni latu, tādējādi nodrošinot Lauksaimniecības likumā noteikto prasību izpildi, ka subsīdijas lauksaimniekiem nedrīkst būt mazākas par 3% no gada pamatbudžeta kopējiem izdevumiem. Finansējums tiks novirzīts Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmas 2004.gadam pasākumiem “Daļējs ES fondu līdzfinansējums” un “Pagaidu atbalsta maksājumi saskaņā ar ES līgumu”, no kuriem tas īslaicīgi tika novirzīts izmaksām par graudu sējplatībām pavasara sējas nodrošināšanai.
Savukārt 1,2 miljoni latu atvēlēti programmai “Drošas, nekaitīgas un kvalitatīvas pārtikas aprite”, lai nodrošinātu Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbību un 2004.gadā plānoto izdevumu veikšanu saistībā ar paredzamo maksas pakalpojumu ieņēmumu samazinājumu.
Meža resursu saglabāšanai un ilgtspējīgai izmantošanai atvēlēti 770 077 lati, no kuriem līdzekļus iegūs Medību saimniecību fonds, tiks palielinātas algas meža darbiniekiem. Papildu līdzekļi arī nepieciešami degvielas iegādei intensīvākai teritoriju uzraudzībai, ugunsapsardzības transportam, degvielas cenu kāpuma kompensēšanai.
Zivsaimniecība papildus ieguvusi 66 100 latu, kas tiks atvēlēti zivju resursu izmantošanas regulēšanai un izpētei. No šiem līdzekļiem 60 tūkstoši latu iedalīti Valsts zivsaimniecības pārvaldes darbības nodrošināšanai, kārtējo izdevumu segšanai, zvejas organizēšanai, kā arī makšķerēšanas karšu izplatīšanas organizēšanai.
Programmai “Kultūraugu un lauksaimniecības dzīvnieku resursu saglabāšana, aizsardzība un aprites uzraudzība” novirzīti 121 816 lati, lai nodrošinātu ES tieši piemērojamajos normatīvajos aktos un MK noteikumos noteikto prasību izpildi.
ZM arī ieguvusi nedaudz vairāk kā 2 miljonus latu finansējumam ES struktūrfondu projektu īstenošanai lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā. Šie līdzekļi iegūti, budžeta grozījumu ietvaros veicot līdzekļu pārdali starp ministrijām. No iegūtā finansējuma 1 936 728 lati iedalīti Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda Virzības daļas līdzfinansēto atklāto konkursu projektiem, tai skaitā: 1 902 651 lats – “Investīcijas lauksaimniecības uzņēmumos”, 32 816 lati – “Atbalsts jaunajiem zemniekiem” un 1 261 lats – “Lauku teritorijas pārveidošanas un attīstības veicināšana”. Savukārt 198 110 lati atvēlēti Zivsaimniecības vadības finanšu instrumenta līdzfinansēto atklāto konkursu projektiem pasākumam “Zvejas intensitātes sabalansēšana”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!