• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004.gada 29.jūlija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2004., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.08.2004., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004.gada 29.jūlija sanāksmē

Zemkopības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 12.decembra noteikumos Nr.433 “Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību””.
Noteikumu projekts izstrādāts, ņemot vērā Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības konsultatīvās padomes lēmumu samazināt rūpnieciskās zvejas tiesību nomas maksu brētliņām Baltijas jūrā no Ls 1,20 uz Ls 0,75 par vienu tonnu, kā arī izmainīt makšķerēšanas gada un īstermiņa karšu cenas.
Saskaņā ar noteikumu par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību maksa par makšķerēšanas gada karti noteikta Ls 3,00, makšķerēšanas īstermiņa karti (trim mēnešiem) Ls 1,00 un makšķerēšanas īstermiņa karti (trim mēnešiem) makšķerēšanas vietā – Ls 2,00. 2003.gadā tika realizētas 12 836 makšķerēšanas gada kartes un 48 004 makšķerēšanas īstermiņa kartes. Par makšķerēšanas karšu realizāciju valsts budžetā 2003.gadā tika ieskaitīti Ls 65 983,74.
Noteikumu projekts paredz palielināt maksu par makšķerēšanas gada karti no Ls 3,00 uz Ls 5,00, makšķerēšanas īstermiņa karti (trim mēnešiem) no Ls 1,00 uz Ls 2,00 un makšķerēšanas īstermiņa karti (trim mēnešiem) makšķerēšanas vietā no Ls 2,00 uz Ls 3,00, saglabājot iepriekšējo makšķerēšanas karšu realizācijas apjomu, valsts budžetā tiks ieskaitīti Ls 122 177,29. Palielinot maksu par makšķerēšanas kartēm, gada ieskaitījumi valsts budžetā palielināsies par Ls 56 193,55.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Vides ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā;
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Veterināro zāļu reklamēšanas kārtība”.
Noteikumu projekts paredz noteikt veterināro zāļu reklamēšanas kārtību. Veterināro zāļu reklāma ir jebkura veida pasākums vai paziņojums ar mērķi veicināt veterināro zāļu lietošanu, izrakstīšanu vai izplatīšanu.
Noteikumu projekts neattiecas uz: veterināro zāļu marķējumu un lietošanas instrukcijām, kas atbilst normatīvajos aktos par veterināro zāļu marķēšanu noteiktajām prasībām; informatīviem paziņojumiem (piemēram, par iepakojuma maiņu, brīdinājums par veterināro zāļu blakusparādībām), tirdzniecības katalogiem un cenrāžiem, kuros nav norādītas veterināro zāļu indikācijas un nav ievietota veterināro zāļu reklāma; informāciju, ko praktizējošs veterinārārsts sniedz dzīvnieka īpašniekam par konkrētām veterinārām zālēm, kuras nepieciešamas konkrētam dzīvniekam vai dzīvnieku grupai; dzīvnieku kopšanas līdzekļu, kuriem nav ārstnieciskas iedarbības uz dzīvnieku, reklāmu; dzīvnieku ārstnieciskās barības reklāmu.
Aizliegts reklamēt: veterinārās zāles, kuras nav reģistrētas Latvijas Veterināro zāļu reģistrā; veterinārās zāles uz recepšu veidlapām; veterinārās zāles, kuru sastāvā ir narkotiskās vai psihotropās vielas; recepšu veterinārās zāles sabiedrībai (izņemot imunoloģiskos produktus, kurus izmanto dzīvnieku vakcinācijai).
Reklamējot veterinārās zāles, kuru reklamēšana sabiedrībai ir aizliegta, reklāmas devējs un reklāmas izplatītājs nodrošina, lai informācija būtu pieejama tikai speciālistiem.
Veterināro zāļu reklāma atbilst šādām vispārīgām prasībām: reklāmā sniegtā informācija atbilst veterināro zāļu lietošanas instrukcijā sniegtajām ziņām; reklāmā sniegtā informācija ir objektīva, nepārspīlē veterināro zāļu īpašības; reklāma nedrīkst būt maldinoša.
Veterināro zāļu reklāmā, kas paredzēta sabiedrībai, obligāti norāda šādu informāciju: veterināro zāļu nosaukumu; aicinājumu uzmanīgi izlasīt veterināro zāļu lietošanas instrukciju un glabāšanas nosacījumus vai atbilstošu informāciju uz veterināro zāļu iepakojuma; norādes, kā pareizi lietot veterinārās zāles dzīvniekam.
Veterināro zāļu reklāmā, kas paredzēta speciālistiem, obligāti norāda šādu informāciju: veterināro zāļu nosaukumu; veterināro zāļu piederību pie recepšu vai bezrecepšu zāļu grupas; kura ir precīza, pārbaudāma un pietiekami pilnīga, lai varētu spriest par konkrēto veterināro zāļu terapeitisko darbību un lietošanas devām.
Reklāmas devējs un reklāmas izplatītājs par veterināro zāļu izrakstīšanu vai izplatīšanu speciālistam nedrīkst piedāvāt, piegādāt vai apsolīt un speciālists nedrīkst pieprasīt nekādas materiālas vai cita veida vērtības, izņemot gadījumus, ja tās ir lietojamas veterinārmedicīnas praksē un to materiālā vērtība ir nenozīmīga.
Ja tiek organizēti ar veterināro zāļu reklāmu saistīti semināri, konferences, izstādes un citi pasākumi, pasākuma organizētājs ne vēlāk kā 7 dienas pirms pasākuma informē Pārtikas un veterināro dienestu, iesniedzot pasākuma programmu, norādot tā vietu un laiku, dalībnieku loku, kā arī par veterināro zāļu reklāmu atbildīgās personas.
Veterināro zāļu reklamēšanu drīkst sākt pēc tam, kad Pārtikas un veterinārais dienests ir pieņēmis lēmumu par reklāmas devēja iesniegtā reklāmas materiāla atbilstību šiem noteikumiem.
Noteikumu izpildi uzrauga Pārtikas un veterinārais dienests.
Paredzēts, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2004.gada 1.septembri.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas un Veselības ministrijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!