• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunais vilnis - "Cosmos"!. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2004., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērotājs, kas apsteidza laiku

Vēl šajā numurā

03.08.2004., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunais vilnis – “Cosmos”!

KOSMOSS2.PNG (115075 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

No 28.jūlija līdz 1.augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika populārās mūzikas jauno dziedātāju konkurss “Jaunais vilnis”. Tajā piedalījās piecpadsmit dziedātāju vai grupu no trīspadsmit valstīm. Latviju pārstāvēja grupa “Cosmos”, kurā dzied Jānis Strazdiņš, Jānis Šipkēvics, Andris Sējāns, Jānis Ozols, Juris Lisenko un Reinis Sējāns. Pēc trīs uzstāšanās kārtām viņi izpelnījās augstāko vērtējumu – 204 punktus, tādējādi iegūstot pirmo vietu šajā konkursā un saņemot 25 000 ASV dolāru naudas prēmiju, kā arī diplomu un balvu – “Kristāla vilni”.
Žūrijas loceklis Igors Nikolajevs preses konferencē “Jaunā viļņa” uzvarētājiem prognozēja ļoti sekmīgu starptautisku karjeru. Atzinīgi jauno mūziķu izpildījumu un sasniegumu vērtē arī konkursa līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls.
Otro vietu konkursā ieguva Krievijas pārstāve Irina Dubcova, bet trešo – Dīma (Deema), dziedātājs no Vācijas. Savukārt skatītāju simpātijas piederēja Norvēģijas pārstāvim Vincenam. Viņš saņēma gredzenu ar briljantu no Smoļenskas juvelieru centra “Kristall”. Bet speciālbalvu – metālmākslinieka Jāņa Branta darināto sudraba disku ar austošu dzintara sauli vidū – Jūrmalas dome pasniedza Šejam (Shay) no Izraēlas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!