• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, tiekoties ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2004., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku

Vēl šajā numurā

03.08.2004., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Krievijas vēstnieku

29.jūlijā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Igoru Studeņņikovu, kas bija ieradies, lai apsveiktu Arti Pabriku ar stāšanos jaunajā amatā.
Tikšanās laikā ārlietu ministrs Artis Pabriks izteica pārliecību, ka Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ir pavērusi jaunas iespējas Latvijas un Krievijas politisko attiecību veicināšanā, kā arī ekonomiskās sadarbības aktivizēšanā. Pats būtiskākais šajā procesā būs abu valstu māka šīs iespējas izmantot.
Abas puses principā bija vienisprātis, ka ir jāmeklē kopēja un laika garam atbilstoša savstarpējā darbakārtība – tāda darbakārtība, kas nebalstās uz savstarpējiem pārmetumiem vai tendenciozitāti otras valsts iekšpolitisko procesu interpretācijā. Artis Pabriks uzsvēra, ka būtisks impulss jauna līmeņa attiecībām būs arī spēja godīgi izvērtēt mūsu kopējā vēsturiskā mantojuma smagākās lappuses.
Artis Pabriks informēja vēstnieku par Latvijas valsts prioritātēm sabiedrības integrācijas procesā un šīs valdības mērķiem stiprināt Latvijas sabiedrības vienotību. “Veiksmīga skolu reformas īstenošana ir būtisks elements etnisko minoritāšu integrācijā Latvijas sabiedriskajā vidē. Tas ir līdzeklis, lai krievi un citas tautības Latvijā ar latviešu valodas prasmes palīdzību justos kā pilnvērtīga šīs valsts sabiedrības daļa,” uzsvēra ministrs.
Tika pārrunāts Krievijas iestāšanās process Pasaules tirdzniecības organizācijā, kā arī virkne Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības jautājumu, kuru sekmīga risināšana veicinātu tirdzniecības dinamikas pieaugumu starp abām valstīm un reģionā kopumā.
Tāpat abas puses pauda apņemšanos veikt atbilstošus pasākumus, lai uzlabotu tādus praktiskās sadarbības jautājumus kā konsulāro dienestu kapacitāšu paaugstināšana iebraukšanas vīzu izsniegšanai.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!