• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs par Latvijas tieslietu reformu pieredzes nodošanu Gruzijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2004., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

03.08.2004., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs par Latvijas tieslietu reformu pieredzes nodošanu Gruzijai

Šā gada 29.jūlijā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Latvijas tieslietu ekspertu Uldi Ķini, kas tuvākajās dienās dosies uz Gruziju, lai uzsāktu darbu Eiropas Savienības likuma varas misijā.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka Latvijas pārstāvja dalība šajā misijā ir ļoti nozīmīga. Tas apliecina, ka reformu procesā uzkrāto pieredzi esam gatavi nodot valstīm, kas stāv pārmaiņu priekšā. Ārlietu ministrs ir pārliecināts, ka Latvija ar savu tiešo atbalstu sekmēs Eiropas Savienības aktīvu iesaisti austrumu kaimiņu reģionā, lai veicinātu šo valstu stabilitāti un attīstību.
Uldis Ķinis apstiprināja, ka Latvijas speciālistu darbs tiek augstu vērtēts Eiropas Savienības kaimiņvalstīs. Viņš bija vienisprātis ar ministru, ka mums palīdz gan zināšanas par reģiona kultūru, gan arī valodu prasme. Tāpat noder nesenā reformu pieredze, kad “vienu sistēmu esam apguvuši, bet otru vēl neesam aizmirsuši”.
Atgādinām, ka Uldis Ķinis līdzās ekspertiem no Dānijas, Francijas, Itālijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Vācijas un Zviedrijas palīdzēs Gruzijas valdībai izstrādāt stratēģiju krimināltiesību reformai, plānot likumdošanas izstrādi, izveidot krimināltiesību reformu procesa koordinācijas sistēmu un veicināt starptautisko un reģionālo sadarbību krimināltiesībās.
Gruzija ir viena no Latvijas prioritārajām sadarbības valstīm austrumu kaimiņu reģionā. Starp Latviju un Gruziju ir izveidojies aktīvs politiskais dialogs. Gruzijas amatpersonas ir izteikušas savu ieinteresētību pārņemt Latvijas reformu pieredzi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!