• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveic Fulbraita stipendijas saņēmējus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2004., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 23. jūlijā

Vēl šajā numurā

23.07.2004., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveic Fulbraita stipendijas saņēmējus

Vakar, 22. jūlijā, ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons rīkoja pieņemšanu par godu ASV valdības prestižās Fulbraita stipendijas saņēmējiem. Šī stipendija tiek piešķirta talantīgiem Latvijas studentiem, zinātniekiem, skolotājiem, un tā saņēmējiem dod iespēju vienu gadu studēt, veikt pētījumus vai mācīt savu priekšmetu kādā ASV skolā, skaidro ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa.

Šogad Fulbraita programmā četri studenti apgūs akadēmiskās un profesionālās programmas dažādās Amerikas universitātēs. Proti, LU doktorantūras studente Ilze Zvirgzdiņa veiks pētījumus grieķu lingvistikā Kornela universitātē Ņujorkas štatā. Marina Gurbo, kura pabeigusi pētījumu Izglītības un zinātnes ministrijai par skolotāju darbu Latvijas skolās ar labiem mācību sasniegumiem, maģistra programmā studēs tehnoloģijas izmantošanu mācību procesā Aiovas štata universitātē. Bijusī sabiedrības par atklātību “Delna” valdes priekšsēdētāja Inese Voika studēs sabiedrības pārvaldību maģistra programmā Hārvarda universitātes Džona F. Kenedija Valdības skolā. Savukārt Ieva Kalniņa maģistrantūrā studēs jurisprudenci Hārvarda universitātē.
Četri zinātnieki veiks pētījumus ASV akadēmiskajās institūcijās. LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas asoc. profesore Daina Bāra Indianas universitātē Blūmingtonā veiks pētījumus par sabiedriskajām attiecībām un to nozīmi valsts pārvaldē. Savukārt Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības stratēģijas departamenta direktora vietniece Ginta Uzuliņa Purdū universitātē – par statistisko modeļu attīstību valdības lēmumu optimizēšanā. LU Sociālo zinātņu fakultātes doktorants Klāvs Sedlenieks Ņujorkas Pilsētas universitātē pētīs formāli nenoregulētos veidus attiecībās starp valsti un pilsoņiem Melnkalnē, bet sabiedriskās politikas centra “Providus” vadošā pētniece Dr. Indra Dedze Vanderbilta universitātē veiks pētījumus par Latvijas augstākās izglītības iespējām un uzdevumiem.
Fulbraita skolotāju apmaiņas programmā divas skolotājas – Helēna Pavinska no Daugavpils 3. vidusskolas un Elita Freija no Dobeles Valsts ģimnāzijas – mācīs angļu valodu kā otro svešvalodu Amerikas vidusskolās, un apmaiņas rezultātā viens skolotājs no ASV strādās Latvijas skolā.
Pēc vēstniecības sniegtajām ziņām, stipendijas sedz visus izdevumus, tās ieguvējam uzturoties Amerikā, kā arī aviobiļeti no Rīgas un atpakaļ.
ASV vēstniecība Latvijā aicina Latvijas studentus, pasniedzējus un skolotājus piedalīties konkursā par nākamā gada stipendijām. Nākamo Fulbraita stipendiju konkursu ASV vēstniecība izsludinās augustā.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!