• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ieskanot Rīgas dienām Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūnijā cenas turpināja kāpt

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ieskanot Rīgas dienām Tallinā

TALLINA.PNG (99347 bytes)
Foto: Ints Kalniņš, A.F.I.

Šodien, 9.jūlijā, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā pirmo reizi vēsturē notiek Rīgas dienas.

Šis pasākums ir daļa no Igaunijas tautas mākslas un amatnieku apvienības kopā ar Tallinas pilsētas vadību rīkotajiem viduslaiku svētkiem, kuri ilgst no 6. līdz 11. jūlijam. Viduslaiku dienas Tallinā ir kļuvušas par tradīciju, un šogad, iekļaujoties viduslaiku svētkos, Tallinas Rātslaukumā viduslaiku Rīgu popularizēs vairākas Rīgas tautas lietišķās mākslas studijas un populārie Latvijas senās mūzikas ansambļi “Ludus” un “Canto”.
Rīgas Centrālā bibliotēka šim notikumam par godu sagatavojusi iespieddarbu izstādi “Rīgas gadsimtu silueti”, ko veido grāmatas, dokumenti, kartes un litogrāfijas par Rīgu. Grāmatas sakārtotas tematiskos blokos – Rīgas dibināšana; Rīgas vēsture laiku lokos; grāmatniecība Rīgā; Rīga – arhitektūras stilu pērle; Rīga dārzu un parku pilsēta; igauņu rakstnieku darbu tulkojumi un tūrismam nepieciešamā informācija. Grāmatu klāstā atrodas gan senie izdevumi, gan arī pēdējās desmitgades grāmatas – gada skaistāko un vērtīgāko grāmatu titula ieguvējas. Izstādē iekļautas arī Rīgas kartes – aerofotogrāfijas. Ļoti nozīmīgi ir krāsainie un melnbaltie zīmējumi, kā arī litogrāfijas ar Rīgas skatiem un Rīgas iedzīvotājiem. To autors ir baltvācietis Teodors Rikmans. Visi iespieddarbi ir Rīgas Centrālās bibliotēkas un tai piederošās specializētās Vecrīgas filiālbibliotēkas krājumu vērtīgākā daļa ar Rīgas tēmu. Šī izstāde tiks atklāta 9. jūlijā Tallinas pilsētas Centrālajā bibliotēkā.
Rīgas dienas Tallinā organizē Rīgas domes Kultūras pārvalde un Latvijas vēstniecība Igaunijā.
Rīgas dienas 9. jūlijā Tallinas Rātslaukumā viduslaiku gaisotnē svinīgi atklās Latvijas vēstnieks Igaunijā Edgars Skuja, Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle, pārstāvji no Tallinas pilsētas vadības un Igaunijas tautas mākslas un amatnieku apvienības.

Pēc Ārlietu ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!