• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūnijā cenas turpināja kāpt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai risinātu stacionārās aprūpes problēmas

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūnijā cenas turpināja kāpt

PARTIKA01.PNG (93797 bytes)
Pirmajā pusgadā, salīdzinot ar decembri, uztura produktu cena pieaugusi par vairāk nekā astoņiem procentiem
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Aizvadītajā mēnesī, salīdzinot ar maiju, patēriņa cenu līmenis kāpis par 0,6 procentiem. Salīdzinājumā ar situāciju pirms gada patēriņa cenas pieaugušas par vairāk nekā sešiem procentiem.

Patēriņa cenu kāpumu jūnijā būtiskāk ietekmējis preču cenu pieaugums par 0,7 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pakalpojumu cenas pieaugušas par 0,2 procentiem. Salīdzinājumam: Igaunijā jūnijā patēriņa cenas pieauga par 0,3 procentiem. To izraisīja cenu kāpums degvielai, augļiem un dārzeņiem. Gada laikā patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 4,5 procentiem. Informācija par patēriņa cenu pārmaiņām Lietuvā vēl nav saņemta.
Latvijā no precēm lielākais sadārdzinājums skāris pārtiku, kuras cena salīdzinājumā ar maiju pieaugusi par vairāk nekā pusotru procentu. Cenas pieau-gušas, piemēram, augļiem, dārzeņiem, pienam, piena produktiem, maizei, saldumiem, sieram un gaļai. Teju par diviem procentiem pieaugušas degvielas cenas, par 0,7 procentiem – medikamentu.
Līdz ar pārtikas preču cenu pieaugumu dārgāki kļuvuši arī ēdināšanas pakalpojumi, skaidro CSP.
No pārtikas precēm lētāki kļuvuši tomāti, gurķi un paprika. Atlaižu dēļ cenas kritušās apaviem, sadzīves tehnikai un televizoriem, videoaparatūrai un audioaparatūrai.
Pirmajā pusgadā inflācija bija 5,5 procenti (pērn pirmajos sešos mēnešos – trīs procenti). Vislielākā ietekme uz dzīves sadārdzināšanos šogad pirmajā pusgadā bija uztura produktu cenu kāpumam par vairāk nekā astoņiem procentiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!