• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu kārtību karavīru pabalstu piešķiršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lēmumu pārsūdzēt ECT spriedumu Ždanokas lietā

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu kārtību karavīru pabalstu piešķiršanai

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris, izvērtējot Latvijas likumdošanu, kas saistīta ar pastāvošajām sociālajām garantijām karavīriem, uzskata, ka tās nepietiekami aizsargā profesionālā dienesta karavīrus un viņu ģimenes locekļus.
„Ja profesionāls karavīrs iet bojā, pildot kaujas uzdevumu starptautiskas operācijas laikā vai iznīcinot nesprāgušas munīcijas lādiņus tepat Latvijā, viņa radiniekiem ir jāsaņem pabalsts, tāds pats kā gadījumos, ja cietis obligātā dienesta karavīrs,” uzsver ministrs.
Līdz šim spēkā esošais likums diemžēl paredz, ka kompensāciju summa šādos gadījumos profesionāla karavīra tuviniekiem ir daudz mazāka nekā obligātā militārā dienesta karavīriem, arī mazāka nekā policistiem un ugunsdzēsējiem.
Aizsardzības ministrs Atis Slakteris ir uzdevis ministrijas speciālistiem novērst šo netaisnību un sagatavot jauninājumus Militārā dienesta likumā. Tādējādi tiks izveidota diferencēta izmaksu sistēma karavīru radiniekiem, īpaši kaujas uzdevumu pildījušo karavīru bojāejas gadījumos. Kompensācijas apjoms arī tad būs ne mazāks par 50 000 latiem karavīra, juridisku terminu lietojot, neatraidāmajiem mantiniekiem. Savukārt karavīra, kurš gājis bojā, pildot ikdienas dienesta pienākumus, bet ne kaujas uzdevumus, radiniekiem, tāpat kā līdz šim, tiks izmaksāta kompensācija esošajā likumā definēto 120 karavīra mēnešalgu apjomā.
Lai ievērotu šo jauno principu, aizsardzības ministrs Atis Slakteris ir uzdevis sagatavot Ministru kabineta rīkojuma projektu par pabalsta izmaksu Irākā bojāgājušā virsleitnanta Olafa Baumaņa radiniekiem.

AM preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!