• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lēmumu pārsūdzēt ECT spriedumu Ždanokas lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Moldovas ārlietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lēmumu pārsūdzēt ECT spriedumu Ždanokas lietā

Vakar pēc slēgtas apspriešanās valdība nolēma pārsūdzēt Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) Pirmās palātas spriedumu lietā “Ždanoka pret Latviju”.
Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine sēdē iepazīstināja valdību ar ECT sprieduma saturu, kā arī piedāvāja valdībai turpmākās rīcības iespējas.
Valdība nolēma izmantot savas tiesības un pārsūdzēt spriedumu Lielajai palātai, jo ECT šajā jautājumā vēl nav izveidojusies stabila prakse, kā arī spriedums skar nopietnu vēsturisku un politisku jautājumu. Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās birojs nekavējoties sāks apelācijas sagatavošanu, jo lūgums tiesā jāiesniedz līdz 17.septembrim.
Saskaņā ar Konvencijas 43.pantu trīs mēnešu laikā no sprieduma pasludināšanas pusēm ir tiesības lūgt, lai lieta tiktu nodota izskatīšanai Lielajā palātā 17 tiesnešu sastāvā. Šādā gadījumā lūgumu vispirms izskatīs piecu Lielās palātas tiesnešu kolēģija, kas lems, vai lieta skar būtiskus Konvencijas vai tās protokolu interpretācijas jautājumus vai arī tā skar svarīgu jautājumu, kam ir vispārēja nozīme, lai to izskatītu Lielajā palātā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!