• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pabalsta izmaksu bojāgājušā virsleitnanta O.Baumaņa tuviniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90755

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas delegācijas vizīti Igaunijā

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pabalsta izmaksu bojāgājušā virsleitnanta O.Baumaņa tuviniekiem

Pēdējās dienās Latvijas plašsaziņas līdzekļos ir parādījušās publikācijas, kurās norādīts, ka kavējas Irākā bojāgājušā virsleitnanta Olafa Baumaņa tuviniekiem izmaksājamā vienreizējā pabalsta izmaksa.
Aizsardzības ministrija noraida šādus apgalvojumus un atgādina, ka Latvijas likumos karavīriem paredzēto pabalstu izmaksas kārtība ir noteikta Latvijas likumos un ministrija to stingri ievēro.
Atbilstoši Militārā dienesta likuma 52. pantā paredzētajām prasībām bojāgājušā virsleitnanta O. Baumaņa tuvinieki saņems vienreizēju pabalstu 120 mēnešalgu apmērā. Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs ir parakstījis lēmumu par pabalsta aprēķināšanu. Saskaņā ar likuma prasībām tuvākajā laikā ministrija saņems iesniegumu no bojāgājušā karavīra tuviniekiem, kā arī miršanas apliecību un citus nepieciešamos dokumentus. Vienlaikus ministrija vēlas atgādināt, ka, saskaņā ar Civillikuma prasībām, par pabalsta piešķiršanu mantojuma kārtībā var lemt tikai tiesa.
Aizsardzības ministrija uzskata, ka plašsaziņas līdzekļi, sniedzot neprecīzu un dažādi interpretējamu informāciju, rada maldinošu priekšstatu par valsts iestāžu darbību šajā jautājumā. Ministrija aicina izturēties delikāti pret jautājumiem, kas skar bojāgājušo karavīru radinieku mantojuma saņemšanas kārtību un izmaksājamās naudas summas apjomu. Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki neizpaudīs virsleitnanta O. Baumaņa tuviniekiem izmaksājamo naudas apjomu plašākai sabiedrībai, jo uzskata, ka šādu ziņu sniegšana atstājama radinieku ziņā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!