• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieku darba sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pabalsta izmaksu bojāgājušā virsleitnanta O.Baumaņa tuviniekiem

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieku darba sanāksmi Briselē

Piektdien, 2. jūlijā, ārlietu ministrs Rihards Pīks Latvijas vēstnieku darba sanāksmē Briselē aicināja klātesošos diplomātus apzināties un aizstāvēt Latvijas godu kā pilntiesīgai ES un NATO dalībvalstij.
Viņš atzīmēja, ka mūsu pašu rokās turpmāk būs tas, cik veiksmīgi un ar kādiem līdzekļiem mēs izmantosim Latvijas jauno statusu un iespējas dinamiskajā starptautisko notikumu arēnā. “Dalība ES un NATO automātiski negarantē nedz pilnīgu labklājību, nedz arī drošību. Tas ir vērtējams tikai kā ceļš uz šiem mērķiem vai kā instrumentu komplekss.”
Rihards Pīks arī atzīmēja, ka ES paplašināšanās iezīmē Latvijas un ES diplomātijas renesansi. Latvijas ārpolitisko panākumu pamats būs veiksmīga Latvijas iekšpolitiskā attīstība un starptautisko partneru pārliecināšana par Latvijas “veiksmes stāstu”.
Tikšanās laikā ministrs ar vēstniekiem pārrunāja arī jautājumus par Latvijas pozīcijas un interešu pārstāvību ES, īpaši ES kopējās ārpolitikas un kaimiņpolitikas jautājumu kontekstā, kā arī Latvijas lomu un ietekmi lēmumu pieņemšanā NATO.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!