• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas delegācijas vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 1.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas delegācijas vizīti Igaunijā

No 4. līdz 7.jūlijam Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) un deputāti Ērika Zommere (TP), Jānis Reirs (JL), Pēteris Tabūns (TB/LNNK), Aleksejs Vidavskis (TSP) un Igors Solovjovs (LSP) uzturas oficiālā vizītē Igaunijā.
Vakar, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un delegācija tikās ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmā, Igaunijas premjerministru Juhanu Partsu, kā arī ar Rīgikogu Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas locekļiem un jaunajiem Eiropas Parlamenta deputātiem, kas ievēlēti no Igaunijas.
Tikšanos laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Igaunijas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas, parlamentāro sadarbību, sadarbību Eiropas Savienībā un reģionālos kontaktus.
Pārrunājot Latvijas un Igaunijas divpusējās attiecības, puses uzsvēra sasniegto ārpolitisko mērķu – integrācijas ES un NATO – nozīmi un sprieda, kā darbosies jaunā 25 valstu savienība un kā aizstāvēt savu valstu un reģiona intereses. Lai savstarpēji koordinētu rīcību un abu valstu interesēs sasniegtu iespējami labāku rezultātu, puses norādīja uz aktīvākas sadarbības nepieciešamību Latvijas un Igaunijas parlamentu komisiju līmenī.
Sarunu laikā liela vērība veltīta reģionālajiem kontaktiem – pārrunāta sadarbība starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, kā arī spriests par ES kaimiņu politiku. Tā kā Saeimas delegācijā ir Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļi, runāts arī par dažādiem Baltijas asamblejas darba aspektiem. Puses atzinīgi novērtēja Baltijas asamblejas līdzšinējo darbību un akcentēja tās lomu Baltijas valstu vienotības turpmākā stiprināšanā, uzsverot, ka svarīga ir arī sadarbība ar Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvo padomi un kontakti ar Ziemeļu padomi.
Šodien, 6.jūlijā, delegācija apmeklēs Sāremā salu un tiksies ar vietējās pašvaldības amatpersonām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!